Συνεδρίασε την Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018 το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και αποφάσισε σχετικά με τα Θέματα Ημερήσιας Διάταξης που συζητήθηκαν:

 1. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Διαμόρφωση αύλειων χώρων σχολικών μονάδων Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης» συνολικού προϋπολογισμού 300.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Π. Φιλίππου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 2. Έγκριση σύναψης και όρων τροποποίησης – παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μαραθώνα για το έργο «Αντικατάσταση χλοοτάπητα γηπέδου στο Δήμο Μαραθώνα». Η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Π. Φιλίππου εγκρίθηκε ομόφωνα.
 3. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ασπροπύργου για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «Ολοκλήρωση πάρκου Γκορυτσάς», συνολικού προϋπολογισμού 3.700.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ι. Βασιλείου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 4. Έγκριση σκοπιμότητας χρηματοδότησης εκτέλεσης της παροχής υπηρεσίας με τίτλο: «Καταγραφή ευπαθών κοινωνικών ομάδων Δήμου Ασπροπύργου» καθώς και έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ασπροπύργου για την εν λόγω παροχή υπηρεσίας, συνολικού προϋπολογισμού 74.400,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ι. Βασιλείου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 5. Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου τροποποίησης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας για το έργο: «Ολοκλήρωση εξωτερικού και εσωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμού Πανοράματος Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας». Η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ι. Βασιλείου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 6. Έγκριση σύναψης και όρων τροποποίησης – παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας για το έργο: «Κατασκευή κεντρικού συλλεκτήρα όμβριων και ολοκλήρωση δικτύου ύδρευσης Ερυθρών». Η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ι. Βασιλείου εγκρίθηκε ομόφωνα.
 7. Έγκριση σύναψης και όρων τροποποίησης – παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πόρου για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο: «Μελέτη συνθηκών λειτουργίας αποχετευτικού δικτύου Δήμου Πόρου». Η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Π. Χατζηπέρου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 8. Έγκριση σκοπιμότητας για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής στο «Bologna Chapter Initiative». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 9. Έγκριση σκοπιμότητας ανάληψης πίστωσης για Συνδρομή στη διεθνή πλατφόρμα για την κλιματική αλλαγή “Non State Actor Zone for Climate Action” (NAZCA) δια μέσου του προγράμματος «Lima – Paris Action Agenda» και ειδικότερα στην επιμέρους δράση «Compact of States and Regions» - «States & Regions Alliance – The Climate Group». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 10. Έγκριση σκοπιμότητας συμμετοχής στελεχών της Περιφέρειας Αττικής στα θερινά σεμινάρια του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου από τη Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας για την «ηλεκτρονική εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε θέματα Διαχείρισης υγρών και Βιοστερεών Αποβλήτων». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος εγκρίθηκε ομόφωνα.
 11. Ορισμός εκπροσώπων στο Συμβούλιο Χρηστών Λιμένα Λαυρίου. Η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Π. Φιλίππου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 12. Ορισμός εκπροσώπων στο Συμβούλιο Χρηστών Λιμένα Ραφήνας. Η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Π. Φιλίππου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 13. Έγκριση σύναψης και όρων τροποποίησης-παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Κηφισιάς για το έργο «Κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή Τριγώνου Φραγκοπούλου του Δήμου Κηφισιάς». Η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γ. Καραμέρου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Οι αποφάσεις της συνεδρίασης θα αναρτηθούν σταδιακά στον εξής σύνδεσμο:

http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=27350:19i-synedriasi-p-s-2018&catid=123&Itemid=98

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"