Συνεδρίασε την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και αποφάσισε σχετικά με τα Θέματα Ημερήσιας Διάταξης που συζητήθηκαν:

 1. Επικύρωση πρακτικών της 5ης και 6ης Συνεδρίασης έτους 2019 του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, κ. Θ. Σχινάς εγκρίθηκε ομόφωνα.
 2. Έγκριση σύναψης και όρων τροποποίησης-παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Δάφνης-Υμηττού για το έργο: «Ανακατασκευή παιδικού σταθμού (πρώην ΠΙΚΠΑ)» συνολικής δαπάνης 1.660.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α). Η εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη κ. Ε. Κυπριανίδου εγκρίθηκε ομόφωνα.
 3. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου δεύτερης τροποποίησης – παράτασης προγραμματικής σύμβασης για τη σύνταξη μελέτης με τίτλο: «Μελέτη και προετοιμασία φακέλου για την επισκευή – συντήρηση και αναπαλαίωση κτιρίου στην οδό Αγ. Φιλοθέης αρ. 19 που θα στεγάσει την ποιμαντική εκπαίδευση» μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Η εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη κ. Ε. Κυπριανίδου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 4. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου ΑΕ (ΕΤΑΔ ΑΕ) για το έργο: «Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου θεάτρου Λυκαβηττού», συνολικού προϋπολογισμού 227.243,64 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Η εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη κ. Ε. Κυπριανίδου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 5. Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου της τροποποίησης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Καισαριανής για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Ολοκλήρωση οριστικού δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων Δήμου Καισαριανής». Η εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη κ. Ε. Κυπριανίδου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 6. Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου τροποποίησης – παράτασης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Βριλησσίων για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Αντιπλημμυρική προστασία Βριλησσίων». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Φ. Χρυσικός εγκρίθηκε ομόφωνα.
 7. Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου τροποποίησης – παράτασης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Προστασία του υφιστάμενου πέτρινου τοιχίου στο ρέμα Ποδονίφτη κατά μήκος του δημοτικού σχολείου Φιλοθέης». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Φ. Χρυσικός εγκρίθηκε ομόφωνα.
 8. Έγκριση σύναψης και όρων τροποποίησης – παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Φυλής για το έργο: «Επείγουσες εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας και αποκατάστασης ζημιών στις πληγείσες από τις πλημμύρες της 22ης Οκτωβρίου 2015 περιοχές του Δήμου Φυλής». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ι. Βασιλείου εγκρίθηκε ομόφωνα.
 9. Έγκριση 2ης Τροποποίησης Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων Περιφέρειας Αττικής, Οικονομικού Έτους 2019. Το θέμα που εισηγήθηκαν η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Κ. Σταυροπούλου και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Καραμάνος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία
 10. Έγκριση 2ης Τροποποίησης Προϋπολογισμού Περιφέρειας Αττικής, Οικονομικού Έτους 2019. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Καραμάνος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 11. Έγκριση αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού Α΄ τριμήνου 2019. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Καραμάνος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 12. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη συμμετοχή υπαλλήλου της Περιφέρειας Αττικής, στο διεθνές θερινό σχολείο LARAM - LAndslideRiskAssessmentandMitigation, το οποίο διοργανώνεται από το Τμήμα Γεωτεχνικής Μηχανικής της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Σαλέρνο (Salerno) της Ιταλίας και θα διεξαχθεί από τις 02 έως και τις 13 Σεπτεμβρίου 2019 στο Πανεπιστήμιο της Λωζάνης (Lausanne) στην Ελβετία. Η εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη κ. Α. Σαπουνά εγκρίθηκε ομόφωνα.
 13. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «Οριοθέτηση & τοπικές διευθετήσεις στον Ασωπό ποταμό σε τμήμα 10 χλμ. εντός της Π.Ε. Βοιωτίας». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Όλες οι αποφάσεις της συνεδρίασης θα αναρτηθούν σταδιακά στον εξής σύνδεσμο:

http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=31813:13i-synedriasi-p-s-2019&catid=123&Itemid=98