Συνεδρίασε την Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2018 το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και αποφάσισε σχετικά με τα Θέματα Ημερήσιας Διάταξης που συζητήθηκαν:

1.Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και τουΟργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, για το έργο με τίτλο: «Αντικατάσταση χλοοταπήτων και λοιπές εργασίες σε επτά (7) γήπεδα 5Χ5 του Δήμου Αθηναίων», συνολικού προϋπολογισμού μελέτης 470.928,29 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ερμ. Κυπριανίδου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

2.Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Μεγαρέων και της εταιρείας "Κτιριακές Υποδομές (Κτ.Υπ.) Α.Ε." για την υλοποίηση του έργου με τίτλο:«Κατασκευή νέου παρκέ στο κλειστό γυμναστήριο “ΜΕΛΙ” Μεγάρων», συνολικού προϋπολογισμού 140.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ι. Βασιλείου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

3.Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αγκιστρίου για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «6θέσιο Γυμνάσιο – Λύκειο Αγκιστρίου» συνολικούπροϋπολογισμού2.950.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένουΦ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Χατζηπέρος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

4.Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Ανακαίνιση – Αναδιαρρύθμιση κτιρίου της Εκκλησιαστικής Λεουσίου Στέγης για τη λειτουργία μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης», συνολικού προϋπολογισμού 3.047.080,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Χατζηπέρος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

5.Λήψη απόφασης για την κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης για την κατασκευή του έργου «Εκτροπή χειμάρρου Αγ. Αικατερίνης και διευθέτησης χειμάρρου Σούρες Θριάσιου Πεδίου» και υπαγωγή στις προβλεπόμενες διατάξεις τουάρθρου 7Α του Ν.2882/2001. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος εγκρίθηκε ομόφωνα.

6.Έγκριση σκοπιμότητας για την υποβολή πρότασης συμμετοχής της Περιφέρειας Αττικής σε έργο, με τίτλο: "Ανθεκτική προσαρμογή των Μεσογειακών Πόλεων και Περιφερειών στην κλιματική αλλαγή" (“Resilient based climate change adaptation in Mediterranean cities and regions”), στο πλαίσιο του προγράμματος της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας για την πρόληψη στην πολιτική προστασία και τη θαλάσσια ρύπανση - DG-ECHO “Call for proposals on Prevention and Preparedness projects” - UCPM-2018-PP-PREV-AG: Prevention in civil protection and marine pollution. Το θέμα που εισηγήθηκε η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ι. Τσούπρα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

7.Έγκριση σκοπιμότητας για την υποβολή πρότασης συμμετοχής της Περιφέρειας Αττικής ως εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο με τίτλο «Incubed (Μετατρέποντας τον μειονεκτικό σε δημιουργικό χώρο: Επωάζοντας την καινοτομία για την ένταξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων στον τομέα του πολιτισμού και της δημιουργίας)», στο πλαίσιο του προγράμματος Urban Innovative Actions (UIA). Το θέμα που εισηγήθηκε η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Κ. Σταυροπούλου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

8.Έγκριση σκοπιμότητας για την υποβολή πρότασης συμμετοχής της Περιφέρειας Αττικής ως εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο με τίτλο «Intech 4 floods: καινοτόμες τεχνολογίες για την ασφάλεια από τον κίνδυνο των πλημμυρών», στο πλαίσιο του προγράμματος Urban Innovative Actions (UIA). Το θέμα που εισηγήθηκε η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Κ. Σταυροπούλου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Οι αποφάσεις της συνεδρίασης θα αναρτηθούν σταδιακά στον εξής σύνδεσμο:

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"