Με εκπροσώπους συλλογικοτήτων για την προστασία των ρεμάτων της Αττικής συναντήθηκαν χθες στα κεντρικά γραφεία της Περιφέρειας, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας, Αθανάσιος Αναγνωστόπουλος, η Αντιπεριφερειάρχης Έργων και Υποδομών, Αγγέλικα Σαπουνά και ο Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Χρήστος Καραμάνος.

Οι εκπρόσωποι των συλλογικοτήτων παρουσίασαν τις θέσεις τους και τα αιτήματά τους, ενώ στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η υποστήριξη του δικαιώματος ύπαρξης των ρεμάτων ως φυσικών σχηματισμών και ως οικοσυστημάτων.

Από την πλευρά της Περιφέρειας τονίστηκε ότι η προστασία της ζωής των πολιτών καθώς και του φυσικού περιβάλλοντος και των οικοσυστημάτων, αποτελεί πρωταρχικό μέλημα. Στη σύσκεψη συμφωνήθηκε να συνεχιστεί ο εποικοδομητικός διάλογος  μεταξύ των πολιτών και της Περιφέρειας για την προστασία των ρεμάτων.

Αναλυτικά, στη συνάντηση μετείχαν οι συλλογικότητες: Δίκτυο πολιτών για τη διάσωση του ρέματος Πικροδάφνης, ΙΛΙΣ-SOS, Κίνηση για την προστασία και ανάδειξη του Μ. Ρέματος Ραφήνας, ΚΙ.Π.Η., Μικρογεωγραφίες, Περίπολο, Ποδονίφτης SOS, Ρέμα Φιλοθέης, ΡΟΗ- Πολίτες υπέρ των ρεμάτων, Φίλοι του Ερασινού.

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"