Συνεδρίασε την Πέμπτη, 6 Δεκεμβρίου 2018 το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και αποφάσισε σχετικά με τα Θέματα Ημερήσιας Διάταξης που συζητήθηκαν:

 1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του «Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων», της «Τεχνόπολις ΑΕ ΟΤΑ» και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο «Επαναλειτουργία του ιστορικού θεάτρου ΟΛΥΜΠΙΑ», συνολικού προϋπολογισμού 992.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Η εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη κ. Ερμ. Κυπριανίδου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 2. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Αναδιαμόρφωση τμήματος χώρων των χειρουργείων του Γενικού Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης», συνολικού προϋπολογισμού 329.658,53 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Καραμέρος εγκρίθηκε ομόφωνα ως προς την εισήγηση και κατά πλειοψηφία ως προς την Επιτροπή παρακολούθησης του έργου.
 3. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Παπάγου – Χολαργού για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Αναβάθμιση 1ου Λυκείου Χολαργού επί της οδού Καραϊσκάκη της Δημοτικής Κοινότητας Χολαργού» συνολικού προϋπολογισμού 1.922.500,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Καραμέρος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 4. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μαραθώνα για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Ενεργειακή αναβάθμιση στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Μαραθώνα», συνολικού προϋπολογισμού 663.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Π. Φιλίππου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 5. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ιωάννη Ρέντη για το έργο με τίτλο «Ανάπλαση νότιου τμήματος καταργημένου νεκροταφείου Νεαπόλεως Νίκαιας και παρακείμενου αλσυλλίου Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη» συνολικού προϋπολογισμού 848.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γαβρίλης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 6. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου τροποποίησης – παράτασης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη για το έργο με τίτλο: «Κατασκευή νέου βρεφονηπιακού σταθμού επί των οδών Π. Ράλλη – Κομνηνών – Αχιλλέως στη Νίκαια». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γαβρίλης εγκρίθηκε ομόφωνα.
 7. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου τροποποίησης – παράτασης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Περάματος για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Ανακατασκευή χλοοτάπητα γηπέδου ποδοσφαίρου Περάματος». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γαβρίλης εγκρίθηκε ομόφωνα.
 8. Έγκριση λήψης μέτρων Σήμανσης και Εξασφάλισης Κυκλοφορίας Λ. Τραπεζούντος και Λ. Μαραθώνος κατά την κατασκευή του έργου «Κατασκευή δικτύου ομβρίων υδάτων και διευθέτηση ρέματος ‘Βρυσάκι’ για την αντιπλημμυρική προστασία της Δ.Κ. Αγ. Στεφάνου». Η εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη κ. Α. Σαπουνά εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 9. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για την οικονομική συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής ως εταίρος στα Κέντρα Πρόληψης κατά των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της ψυχοκοινωνικής υγείας. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Π. Δαμιανός εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 10. Αντικατάσταση μέλους Διοικητικού Συμβουλίου του «Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Π.Ε. Πειραιά». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γαβρίλης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 11. Αντικατάσταση μέλους Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης Προγραμματικής Σύμβασης. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Καπάταης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Σημειώνεται ότι στο τέλος της συνεδρίασης το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε κατά πλειοψηφία Ψήφισμα συμπαράστασης στους 138 διωκόμενους κατοίκους του Ωρωπού, οι οποίοι συνελήφθησαν στην προσπάθειά τους να διαμαρτυρηθούν κατά των διοδίων στα όρια του Δήμου τους.

Οι αποφάσεις της συνεδρίασης, καθώς και το πλήρες κείμενο του Ψηφίσματος, θα αναρτηθούν σταδιακά στον εξής σύνδεσμο:

http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=29651:39i-synedriasi-p-s-2018&catid=123&Itemid=98

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"