Ξεκίνησε σήμερα με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής ο «4ος Αυθεντικός Φειδιππίδειος Δρόμος», ένα αθλητικό γεγονός με βαθιές ιστορικές ρίζες, ο μεγαλύτερος αγώνας στον κόσμο επί ανοικτής οδού, στη διαδρομή Αθήνα - Σπάρτη - Αθήνα, απόστασης 490 χιλιομέτρων.

Ο αγώνας θα διαρκέσει έως την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018.

Πρόκειται για διοργάνωση του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Αθηναίοι Δρομείς» σε συνεργασία με τον Φυσιολατρικό Αθλητικό Ορειβατικό Σύνδεσμο (Φ.Α.Ο.Σ.), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού και Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ) και της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Άθλησης για όλους UESPT, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής μέσω του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και του Οργανισμού Πολιτισμού, Άθλησης και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε σήμερα νωρίς το πρωί, στον χώρο της Αρχαίας Αγοράς Αθηνών (Μουσείο Κεραμεικού), όπου θα είναι και το σημείο τερματισμού (τερματισμός τελευταίου δρομέα στις 20 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 14:00). Η είσοδος σε όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν τον τερματισμό είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.athenianrunnersclub.gr

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"