Συνεδρίασε την Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018 το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και αποφάσισε σχετικά με τα Θέματα Ημερήσιας Διάταξης που συζητήθηκαν:

  1. 1.Έγκριση τροποποίησης – επικαιροποίησης του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής. Η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Π. Αθανασιάδη εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
  2. 2.Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Βύρωνα για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Ανάπλαση περιοχής προσφυγικών στον Δήμο Βύρωνα», συνολικού προϋπολογισμού 3.992.655,30 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Η εισήγηση της Αντιπεριφερειάρχη κ. Ε. Κυπριανίδου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
  3. 3.Έγκριση σύναψης και όρων τροποποίησης - παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο: «Επικαιροποίηση και ολοκλήρωση μελετών του έργου “κατασκευή κέντρου εκπαίδευσης αυτιστικών παιδιών αυτόνομης διαβίωσης”». Η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη κ.Π. Φιλίππου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
  4. 4.Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου Τροποποίησης - Παράτασης της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Ν.Π.Δ.Δ. "Επιτροπή Εγχώριας Περιουσίας Κυθήρων - Αντικυθήρων" για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο: «Μελέτη σκοπιμότητας και γενικού σχεδίου ανάπτυξης για την επέκταση του διαδρόμου προσγειώσεως στον κρατικό αερολιμένα Κυθήρων». Η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Π. Χατζηπέρου εγκρίθηκε ομόφωνα.
  5. 5.Έγκριση σκοπιμότητας για τη συμμετοχή κτηνιάτρων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά στο 14ο Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Συνέδριο. Η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γ. Γαρίλη εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
  6. 6.Αντικατάσταση μέλους Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης Προγραμματικής Σύμβασης. Η εισήγηση της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου κ. Κ. Σταυροπούλου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
  7. 7.Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη δραστηριότητα διαλογής, αποθήκευσης και επεξεργασίας μη επικινδύνων μεταλλικών και μη μεταλλικών αποβλήτων, αποθήκευσης αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ΑΗΗΕ), αποθήκευσης αποβλήτων συσσωρευτών Pb-οξέως και Ni-Cd, με ιδιωτικό πρατήριο ανεφοδιασμού οχημάτων με υγρά καύσιμα και χώρο μικροσυντηρήσεων κινητού εξοπλισμού, της εταιρείας AKGROUP ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ - ΑΝΤΩΝΙΟΥ Ο.Ε., στη θέση “Μεσαία Γέφυρα” του Δήμου Μάνδρας – Ειδυλλίας Π.Ε. Δυτικής Αττικής. Το θέμα αποσύρθηκε.
  8. 8.Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Τροποποίησης και Επέκτασης της υπ’ αριθ. 4043/Φ.περιβ.9/2005 ΑΕΠΟ του έργου «Συγκρότημα Γενικών Αποθηκών της ΠΑΕΓΑΕ στη θέση Πλακωτό της ΔΕ Μαγούλας του Δήμου Ελευσίνας». Η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Α. Αναγνωστόπουλου εγκρίθηκε ομόφωνα.

Σημειώνεται δε, ότι προηγήθηκε, ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης, συζήτηση με θέμα: «Συζήτηση σχετικά με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 30901/οικ.1905 / 17.04.2018 ΑΕΠΟ (Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής που αφορά στην ίδρυση πλωτής μονάδας οστρακοκαλλιέργειας στη θέση Ψιλή Άμμος του όρμου Βασιλικών Δήμου Σαλαμίνας και την υπ’ αριθμ. 66/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σαλαμίνας περί ανάληψης δράσεων και ακύρωσης της αναφερομένης απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.»

Οι αποφάσεις της συνεδρίασης θα αναρτηθούν σταδιακά στον εξής σύνδεσμο:

http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=26933:15i-synedriasi-p-s-2018&catid=123&Itemid=98

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"