Συνεδρίασε την Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018 το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και αποφάσισε σχετικά με τα Θέματα Ημερήσιας Διάταξης που συζητήθηκαν:

1.Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Λαυρεωτικής για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Οδοποιία Δήμου Λαυρεωτικής» συνολικού προϋπολογισμού 5.200.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Φιλίππου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

2.Έγκριση σκοπιμότητας σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΓΜΕ για την εκπόνηση έρευνας με τίτλο: «Ολοκληρωμένη γεωλογική έρευνα για τη μείωση του πλημμυρικού κινδύνου στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας Αττικής – μέτρα πρόληψης και περιορισμού των πλημμυρικών φαινομένων» συνολικού προϋπολογισμού 41.800,40 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) και έγκριση των όρων αυτής. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ι. Βασιλείου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

3.Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου της τροποποίησης – παράτασης της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος για το έργο: «Ασφαλής πρόσβαση μαθητών πέριξ σχολικών συγκροτημάτων». Το θέμα που εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κυπριανίδου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

4.Έγκριση του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας Αττικής (ΠΣΕΚ-Α). Το θέμα που εισηγήθηκε η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Κ. Σταυροπούλου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

5.Έγκριση υποβολής πρότασης για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής ως εταίρος στο ευρωπαϊκό έργο με τίτλο: NETGOV (Εξερεύνηση των δυνατοτήτων και των προκλήσεων ενός συνόλου τεχνολογιών για την υποστήριξη νέων μοντέλων δικτυακής διακυβέρνησης για δημόσιες υπηρεσίες) στο πλαίσιο του προγράμματος HORIZON

6.Αντικατάσταση μέλους Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης Προγραμματικής Σύμβασης. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γαβρίλης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Το θέμα αποσύρθηκε.

7.Χωροθέτηση λαϊκής αγοράς Αγίας Παρασκευής, ημέρα Παρασκευή (Δήμος Αγίας Παρασκευής) της Γ΄ Αθηνών. Το θέμα αποσύρθηκε.

8.Χωροθέτηση λαϊκής αγοράς Νέο Ψυχικό του Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού (Δ΄ Αθηνών).

9.Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) υφιστάμενου Κομβικού Σταθμού κινητής τηλεφωνίας της WIND ΕΛΛΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε.Β.Ε. και στην από κοινού χρήση με την εταιρεία VODAFONE, με κωδική ονομασία θέσης «MSC ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ 1200099» επί της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας και Βασ. Αλεξάνδρου, Δ.Ε. Νέας Φιλαδέλφειας, Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος, Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

10.Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) στο πλαίσιο της διαδικασίας έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για την υλοποίηση του έργου: «Βυθοκόρηση και επισκευή κρηπιδωμάτων λιμένα Αγίου Νικολάου Πόρτο Ράφτη», προεκτιμώμενης αμοιβής 21.500,00 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος εγκρίθηκε ομόφωνα.

Οι αποφάσεις της συνεδρίασης θα αναρτηθούν σταδιακά στον εξής σύνδεσμο:

http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=26333:10i-synedriasi-p-s-2018&catid=123&Itemid=98

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"