Συνεδρίασε την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018 το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και αποφάσισε σχετικά με τα Θέματα Ημερήσιας

Διάταξης που συζητήθηκαν:
  1. Συζήτηση για το «Γραμματικό». Διεξήχθη εξαντλητική συζήτηση 4.5 ωρών επί του θέματος, στην οποία μετείχαν, εκτός από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μαραθώνα, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, συλλογικοτήτων, κ.ά. από τον Δήμο Μαραθώνα. Στη συζήτηση μετείχαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Αντιπεριφερειάρχες καθώς και Περιφερειακοί Σύμβουλοι. Κατόπιν πρότασης της ελάσσονος αντιπολίτευσης, τέθηκε σε ψηφοφορία το αίτημα για διακοπή των εργασιών και αποκατάστασης του χώρου, η οποία απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία.
  2. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την «Προμήθεια ιατροτεχνολογικού και μηχανολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες των στρατιωτικών νοσοκομείων» συνολικού προϋπολογισμού 19.904.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Μ. Λαμπρίδου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
  3. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία «Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού» για την «Προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες του ‘Ινστιτούτου Υγείας του Παιδιού’» συνολικού προϋπολογισμού 100.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Μ. Λαμπρίδου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
  4. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Γλυφάδας για την παροχή υπηρεσίας με τίτλο: «Εγκατάσταση συστήματος πυρασφάλειας μαρίνας Δήμου Γλυφάδας» συνολικού προϋπολογισμού 388.658,16 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Καπάταης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
  5. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Περιστερίου για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Ανάπλαση της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου του Δήμου Περιστερίου» συνολικού προϋπολογισμού 1.740.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σπ. Τζόκας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
  6. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Κυθήρων για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Ανακατασκευή γέφυρας Μάκρωνα και παράλληλες οδικές εργασίες Νήσου Κυθήρων» συνολικού προϋπολογισμού 1.800.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Χατζηπέρος εγκρίθηκε ομόφωνα και κατά πλειοψηφία ως προς τη σύσταση της Επιτροπής Παρακολούθησης.

Οι αποφάσεις της συνεδρίασης θα αναρτηθούν σταδιακά στον εξής σύνδεσμο:

http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=26248:9i-synedriasi-p-s-2018&catid=123&Itemid=98

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"