Την αποκατάσταση και αξιοποίηση του Πνευματικού Κέντρου «Χρήστος Μπέκας» στα Σπάτα, εξασφάλισαν με την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης
για το σχετικό έργο, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Σπάτων - Αρτέμιδος, Δημήτρης Μάρκου. Το έργο, προϋπολογισμού 1.365.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.
Στόχος του έργου είναι, μέσω συγκεκριμένων παρεμβάσεων στο κτίριο και στον περιβάλλοντα χώρο του Πνευματικού Κέντρου «Χρήστος Μπέκας», να αποκατασταθεί και να αναβαθμιστεί προκειμένου να καταστεί δυνατή η επαναλειτουργία του ως πολιτιστικού κέντρου. Το κτίριο, επί των οδών Σταύρου Μπέκα και Βασιλέως Παύλου, είναι ακατάλληλο για συνάθροιση κοινού και πολιτιστικές εκδηλώσεις λόγω της εκτεταμένης χρήσης των χώρων του και της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στον χώρο του υπογείου στις 12.10.2013. Το έργο αναμένεται να συμβάλλει στην προώθηση της πολιτιστικής δραστηριότητας της ευρύτερης περιοχής, στην οποία δραστηριοποιούνται περισσότεροι από δέκα πολιτιστικοί σύλλογοι και καλλιτεχνικές ομάδες.
Τέλος, τη δημοπράτηση, την υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο, την επίβλεψη κατασκευής του έργου και την παραλαβή του αναλαμβάνει ο Δήμος Σπάτων - Αρτέμιδος.
data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"