Συνεδρίασε την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και αποφάσισε σχετικά με τα Θέματα Ημερήσιας Διάταξης που συζητήθηκαν:

1. Επικύρωση Πρακτικών 23ης, 24ης και 25ης Συνεδρίασης έτους 2017 του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

2. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πεντέλης για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Συντήρηση οδικού δικτύου Δ. Πεντέλης έτους 2017», συνολικού προϋπολογισμού 4.720.067,19 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Καραμέρος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

3. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Κορυδαλλού για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου αναψυχής στην οδό Γρ. Λαμπράκη (πρώην γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού)», συνολικού προϋπολογισμού 4.590.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γαβρίλης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

4. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Περάματος για το πρόγραμμα με τίτλο: «Δράσεις Κοινωνικής Πολιτικής στην περιοχή του Δήμου Περάματος», συνολικού προϋπολογισμού 500.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γαβρίλης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

5. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Κυθήρων για την κατασκευή του έργου: «Κατασκευή νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στη θέση Μανιτοχώρι Κυθήρων», συνολικού προϋπολογισμού 510.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Χατζηπέρος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

6. Ανάκληση της με αρ.266/2017 απόφασης Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής και εκ νέου έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Φυλής, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Φυλής για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Συντήρηση – Αποκατάσταση Ι. Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φυλής (Χασιά)», συνολικού προϋπολογισμού 480.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ι. Βασιλείου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

7. Έγκριση σκοπιμότητας ένταξης στη νέα Προγραμματική Περίοδο ΕΣΠΑ: 2014-2020 των έργων:

i. Αντιπλημμυρική προστασία Δήμου Ν. Ιωνίας: Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων και συλλεκτήρα ομβρίων στην περιοχή του Περισσού.

ii. Αντιπλημμυρική προστασία Δήμου Ν. Ιωνίας: Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης ομβρίων σε περιοχές του Δήμου.

iii. Ολοκλήρωση αντιπλημμυρικής προστασίας Δήμου Ν. Σμύρνης. Το θέμα που εισηγήθηκε η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Κ. Σταυροπούλου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

8. Έγκριση σκοπιμότητας για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής, ως συνεργαζόμενος εταίρος (associate partner) στο έργο «BOREAS: Boosting cOoling passive measures in public buildings complemented by REnewAble energy Sources: Ενίσχυση των παθητικών μέτρων σε δημόσια κτίρια που συμπληρώνονται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας» στο πλαίσιο του Προγράμματος ENI CBC MED – SEA BASIN PROGRAMME 2014-2020. Το θέμα που εισηγήθηκε η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Κ. Σταυροπούλου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

9. Έγκριση υποβολής πρότασης για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής, ως εταίρος στο έργο «MADEinMED – Made in Medirerranean Oil Consortium: Μεσογειακή Σύμπραξη Παραγωγής Λαδιού» στο πλαίσιο του Προγράμματος ENI CBC MED – SEA BASIN PROGRAMME 2014-2020. Το θέμα αποσύρθηκε.

10. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης ποσού 4.963.825,15 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) για τη χρησιμοποίηση συστημάτων υγιεινής στις Λαϊκές Αγορές Περιφέρειας Αττικής για τρία (3) έτη. Το θέμα που εισηγήθηκε ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μ. Ευσταθιάδης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

11. Έγκριση των προγραμματισμένων δράσεων τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής για το χρονικό διάστημα 2018-2020, στο πλαίσιο υλοποίησης του εγκεκριμένου αναλυτικού Στρατηγικού Σχεδίου Δράσης για την Τουριστική Προβολή της Περιφέρειας Αττικής για τη χρονική περίοδο 2016-2020 (Απόφαση Έγκρισης 138/2016 του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής). Το θέμα που εισηγήθηκε η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Δημοπούλου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

12. Αντικατάσταση μέλους Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης Προγραμματικής Σύμβασης. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Καραμέρος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

13. Ορισμός εκπροσώπων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πρόληψης από Εξαρτησιογόνες Ουσίες και της Προαγωγής της Υγείας «ΗΛΙΟΣ» των Δήμων Νέας Σμύρνης και Αγίου Δημητρίου. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Καπάταης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

14. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της δραστηριότητας «Υφιστάμενο Κέντρο Αποθηκών - Διαχείρισης Υλικών» της εταιρείας "ΟΤΕ A.E" που βρίσκεται επί της Λ. Πάρνηθος 308, στη θέση Μπόσκιζα του Δήμου Αχαρνών στην Περιφέρεια Αττικής. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Οι αποφάσεις της συνεδρίασης, καθώς και το πλήρες κείμενο του Ψηφίσματος, θα αναρτηθούν σταδιακά στον εξής σύνδεσμο: http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=25449:38i-synedriasi-p-s-2017&catid=123&Itemid=98

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"