Συνεδρίασε την Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και αποφάσισε σχετικά με τα Θέματα Ημερήσιας Διάταξης που συζητήθηκαν:

  1. Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου για το έργο με τίτλο: «Ανάπλαση πλατείας Μεταμόρφωσης Δ. Κ. Μοσχάτου», συνολικού προϋπολογισμού 1.441.315,44 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα αποσύρθηκε.
  2. Έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Περάματος για το πρόγραμμα με τίτλο: «Δράσεις Κοινωνικής Πολιτικής στην περιοχή του Δήμου Περάματος», συνολικού προϋπολογισμού 500.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα αποσύρθηκε.
  3. α) Έγκριση απόδοσης λογαριασμού για τις δαπάνες που πραγματοποίησαν η Παναττική Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (Π.Ο.Σ. Π.Λ.Α.), η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πωλητών και Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Περιφέρειας Αττικής και Πανελλήνια Ομοσπονδία Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (Π.Ο.Σ.Π.Α.Π.Π.Λ.Α.), για τα έτη 2014 και 2015, σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 186/2016 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής και β) Έγκριση συνδρομής προς την Παναττική Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (Π.Ο.Σ.Π.Λ.Α.), την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πωλητών και Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Περιφέρειας Αττικής και την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Πωλητών και Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Περιφέρειας Αττικής (Π.Ο.Σ.Π.Α.Π.Π.Λ.Α.) για τα έτος 2016. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μ. Ευσταθιάδης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
  4. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης ποσού 4.963.825,15 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.) για τη χρησιμοποίηση συστημάτων υγιεινής στις Λαϊκές Αγορές Περιφέρειας Αττικής για τρία (3) έτη. Το θέμα αποσύρθηκε.
  5. Έγκριση ένταξης πολύτεκνων οικογενειών στο «Πρόγραμμα διάθεσης ειδών λαϊκών αγορών σε ευπαθείς ομάδες» έτους 2017 και κατανομής των κουπονιών. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μ. Ευσταθιάδης εγκρίθηκε ομόφωνα.
  6. Χωροθέτηση λαϊκής αγοράς Νέο Ψυχικό του Δήμου Φιλοθέης – Ψυχικού (Δ΄ Αθηνών). Το θέμα αποσύρθηκε.
  7. Χωροθέτηση λαϊκής αγοράς Λυκόβρυση (ημέρα Τετάρτη) της Ε΄ Αθηνών. Το θέμα αποσύρθηκε.
  8. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της δραστηριότητας «Υφιστάμενο Κέντρο Αποθηκών - Διαχείρισης Υλικών» της εταιρείας "ΟΤΕ A.E"που βρίσκεται επί της Λ. Πάρνηθος 308, στη θέση Μπόσκιζα του Δήμου Αχαρνών στην Περιφέρεια Αττικής. Το θέμα αποσύρθηκε.
  9. Ορισμός εκπροσώπων στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Πρόληψης από Εξαρτησιογόνες Ουσίες και της Προαγωγής της Υγείας «ΗΛΙΟΣ» των Δήμων Νέας Σμύρνης και Αγίου Δημητρίου. Το θέμα αποσύρθηκε.
  10. Ενημέρωση – συζήτηση για το θέμα των καταστροφικών πλημμυρών της 15-11-2017 στη Δυτική Αττική. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε κατά πλειοψηφία Σχέδιο Απόφασης με συγκεκριμένες προτάσεις ανακούφισης των πληγέντων της Δυτικής Αττικής.

Οι αποφάσεις της συνεδρίασης, καθώς και το Σχέδιο Απόφασης για τους πλημμυροπαθείς, θα αναρτηθούν σταδιακά στον εξής σύνδεσμο:

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"