Συνάντηση με κλιμάκιο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με επικεφαλής τον Πρύτανη Ιωάννη Γκόλια, είχε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν η εξέταση όλων των επιστημονικών και τεχνικών (υδρολογικών, κ.ά.) θεμάτων που σχετίζονται με την τραγωδία στη Δυτική Αττική, προκειμένου να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις στο πλαίσιο της ανάγκης αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου σε ό,τι αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα.

Η συνάντηση αυτή εντάσσεται σε σειρά συνεργασιών που έχει η Περιφέρεια Αττικής, για το ίδιο θέμα, με άλλους θεσμούς του Δημοσίου, όπως είναι το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ).

Ερωτηθείσα σχετικά μετά τη συνάντηση, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου τόνισε μεταξύ άλλων: «Το ΕΜΠ αποτελεί τον κορυφαίο επιστημονικό θεσμό, ο οποίος συγκεντρώνει τεχνογνωσία, εμπειρία και δυνατότητες εκπόνησης εκείνων των προτάσεων που μπορούν να συμβάλλουν, αφενός στην καλύτερη κατανόηση φαινομένων σαν αυτό που έλαβε χώρα στη Δυτική Αττική και αφετέρου να βοηθήσουν στην απαιτούμενη αλλαγή του θεσμικού πλαισίου σχετικά με τα αντιπλημμυρικά έργα. Ως επίσημος σύμβουλος της Πολιτείας καθώς διαθέτει συσσωρευμένη εμπειρία δεκαετιών, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο είναι πρόθυμο να συμβάλλει στην επίλυση των σοβαρών και κρίσιμων θεμάτων που προκύπτουν από την τραγωδία της Δυτικής Αττικής».

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"