Συνεδρίασε την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και αποφάσισε σχετικά με τα Θέματα Ημερήσιας Διάταξης που συζητήθηκαν:

1. Έγκριση ισολογισμού έναρξης 1-1-2013 και οικονομικών καταστάσεων χρήσης 2013. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Καραμάνος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

2. Έγκριση αποτελεσμάτων εκτέλεσης προϋπολογισμού Περιφέρειας Αττικής Γ΄ τριμήνου 2017. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Καραμάνος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

3. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Καισαριανής για την εκπόνηση της μελέτης με τίτλο: «Μελέτες Ανάδειξης και αξιοποίησης του ιστορικού χώρου του πάρκου σκοπευτηρίου στον Δήμο Καισαριανής» συνολικού προϋπολογισμού 190.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κυπριανίδου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

4. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Χαϊδαρίου για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Διάστρωση συνθετικού χλοοτάπητα και εργασίες συντήρησης στο δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου του Α΄ Αθλητικού Κέντρου Δήμου Χαϊδαρίου» συνολικού προϋπολογισμού 360.100,00 ευρώ, (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σπ. Τζόκας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

5. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αγίας Βαρβάρας για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Κατασκευή υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων και χώρων πρασινου στα Ο.Τ. 668 - 669 Δήμου Αγίας Βαρβάρας» συνολικού προϋπολογισμού 600.000,00 ευρώ, (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σπ. Τζόκας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

6. Ανάκληση της με αρ. 204/2017 Απόφασης Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, και εκ νέου έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου της τροποποίησης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη για το έργο με τίτλο: «Ανάπλαση Ιστορικού Κέντρου Νίκαιας». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γαβρίλης εγκρίθηκε ομόφωνα.

7. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Ανακατασκευή Γηπέδου Σιταποθηκών Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας», συνολικού προϋπολογισμού 324.999,95 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γαβρίλης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

8. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Παλλήνης για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Ανακατασκευή και πιστοποίηση παιδικών χαρών», συνολικού προϋπολογισμού 2.300.000,00 ευρώ, (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Φιλίππου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

9. Έγκριση μελέτης μετατόπισης της υφιστάμενης σηματοδοτούμενης διάβασης πεζών της Λ. Μαραθώνος σε νέα θέση πλησίον της οδού Ξηντάρα και κατάργησης του υφιστάμενου σηματοδοτούμενου κόμβου Λ. Μαραθώνος - Ξηντάρα (3926), στον Δήμο Ραφήνας - Πικερμίου. Το θέμα που εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Σαπουνά εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

10. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τον υφιστάμενο σταθμό κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας WIND ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ με κωδικό θέσης και ονομασία: «120 0053 – ΓΕΡΑΝΙΑ» που είναι εγκατεστημένος σε έκταση στα Γεράνεια Όρη (κορυφή Ελατιά), στον Δήμο Μεγαρέων, στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής: Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

11. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για την αναβάθμιση – εκσυγχρονισμό του κέντρου εκπομπής στην θέση «ΠΑΡΝΗΘΑ» της εταιρείας Ανώνυμη Εταιρεία Παροχής Υπηρεσιών Τηλεπικοινωνιακού Παρόχου Ψηφιακών Μεταδόσεων με διακριτικό τίτλο «DIGEA ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ Α.Ε.» στον Δήμο Αχαρνών, της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

12. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με τις 14 επιμέρους συμβάσεις του έργου «Μελέτες, επισκευή, συντήρηση, πυρόσβεση, πυρανίχνευση στην κατασκήνωση Δ΄ Αγ. Ανδρέα» της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής (έτος 2009). Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η αναβολή συζήτησης εν όψει της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας επί των αιτήσεων αναίρεσης της Περιφέρειας Αττικής κατά των σχετικών αποφάσεων του Διοικητικού Εφετείου και τη συμμόρφωση της Περιφέρειας Αττικής με την εκδοθησόμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Οι αποφάσεις της συνεδρίασης θα αναρτηθούν σταδιακά στον εξής σύνδεσμο:

http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=25115:35i-synedriasi-p-s-2017&catid=123&Itemid=98

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"