«Κρίσιμος ο ρόλος των νέων τεχνολογιών για την προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών»

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Λισσαβώνας, Φερνάντο Μεντίνα, είχε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, στο περιθώριο του Web Summit Forum, στο οποίο μετέχει, προσκεκλημένη του Πρωθυπουργού της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, επικεφαλής αντιπροσωπείας του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα θέματα του προσφυγικού / μεταναστευτικού φαινομένου καθώς και τα ζητήματα που θέτουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση οι νέες τεχνολογίες, οι δυνατότητες και οι προοπτικές που δημιουργούν, σε σχέση με την άσκηση σύγχρονης και χρηστής Διοίκησης. Η Περιφερειάρχης τόνισε την ανάγκη «ολιστικής αντιμετώπισης» του προσφυγικού / μεταναστευτικού φαινομένου, που «δεν αποτελεί εθνική αλλά ευρωπαϊκή υπόθεση».

Τέλος, η ίδια υπογράμμισε ότι η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην αλλαγή του προτύπου διοίκησης στη βάση της καταπολέμησης της γραφειοκρατίας, της αδιαφάνειας και της διαφθοράς μέσα από την εφαρμογή ψηφιακών στρατηγικών καθώς και πολιτικών ανοικτών δεδομένων και κοινωνικής λογοδοσίας.

«Συχνά η γραφειοκρατία γίνεται άλλοθι για φαινόμενα διαφθοράς», παρατήρησε χαρακτηριστικά η Περιφερειάρχης, τονίζοντας τον κρίσιμο ρόλο των νέων τεχνολογιών όταν αυτές τίθενται, «μακριά από λογικές εμπορευματοποίησης, στην υπηρεσία της προάσπισης των δημοκρατικών, αντιπροσωπευτικών θεσμών».

Βίντεο από τη συνάντηση της Περιφερειάρχη Αττικής με τον Δήμαρχο Λισσαβώνας, εδώ.

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"