Συνεδρίασε την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και αποφάσισε σχετικά με τα Θέματα Ημερήσιας Διάταξης που συζητήθηκαν:

 1. Επικύρωση Πρακτικών 18ης, 19ης, 20ης και 21ης Συνεδρίασης, έτους 2017, του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.
 2. Έγκριση 3ης Τροποποίησης Προγράμματος Εκτελεστέων Έργων Περιφέρειας Αττικής, οικονομικού έτους 2017. Το θέμα που εισηγήθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Καραμάνος και η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Κ. Σταυροπούλου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 3. Έγκριση 3ης τροποποίησης προϋπολογισμού Περιφέρειας Αττικής οικονομικού έτους 2017. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Καραμάνος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 4. Έγκριση σύναψης και όρων Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Δάφνης – Υμηττού για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «Ανακατασκευή οδοστρωμάτων διαφόρων οδών Δημ. Κοιν. Δάφνης – Υμηττού», συνολικού προϋπολογισμού 855.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).Το θέμα που εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κυπριανίδου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 5. Έγκριση σύναψης και όρων Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών για την παροχή υπηρεσίας: «Παροχή υπηρεσιών καθαρισμού, φύλαξης, ψηφιοποίησης και ανάδειξης των βιβλίων και τεκμηρίων της Γεωργικής Βιβλιοθήκης στον Πύργο Συγγρού του Κτήματος Συγγρού στην Κηφισιά», συνολικού προϋπολογισμού 100.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Καραμέρος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 6. Έγκριση σύναψης και όρων τροποποίησης - παράτασης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αμαρουσίου για το έργο: «Απορροή ομβρίων υδάτων περιοχής στουντίου Α». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Καραμέρος εγκρίθηκε ομόφωνα.
 7. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Ανάπλαση περιοχής Καστρακίου, Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας», συνολικού προϋπολογισμού 3.568.668,99 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γαβρίλης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 8. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Περάματος για την κατασκευή του έργου: «Κατασκευή οδού Αρεοπόλεως Δήμου Περάματος», συνολικού προϋπολογισμού 1.255.450,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γαβρίλης εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 9. Ανάκληση της με αρ. 265/2017 Απόφασης Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, και εκ νέου έγκριση σύναψης και όρων του σχεδίου της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη για το έργο με τίτλο: «Ανάπλαση Εσωτερικών Χώρων Κοινής Χρήσης στα Ο.Τ. Κατοικίας μεταξύ των οδών Κύπρου-Ηλιουπόλεως-Αμυραδάκη-Αμερικανίδων Κυριών», προϋπολογισμού 272.800,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γαβρίλης εγκρίθηκε ομόφωνα και κατά πλειοψηφία ως προς την Επιτροπή παρακολούθησης του έργου.
 10. Έγκριση σύναψης και όρων Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Τροιζηνίας- Μεθάνων για την εκπόνηση του έργου με τίτλο: «Μετατόπιση δικτύων ύδρευσης Δήμου Τροιζηνίας - Μεθάνων και Δήμου Πόρου» συνολικού προϋπολογισμού 3.200.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Χατζηπέρος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 11. Έγκριση μέτρων ρύθμισης κυκλοφορίας στο πλαίσιο του έργου «Βελτίωση Επαρχιακής οδού Δρυόπης (κόμβος Καλλονής) – Γαλατάς (Διακριτό Τμήμα Βελτίωσης), προϋπολογισμού 31.000.000,00 €, αναδόχου εταιρείας ΑΡΧΙΚΟΝ Α.Ε. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Χατζηπέρος εγκρίθηκε ομόφωνα.
 12. Έγκριση Κανονισμού Πάρκων και Αλσών της Περιφέρειας Αττικής. Το θέμα που εισηγήθηκε η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Β. Λάσκαρη – Κρασοπούλου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 13. Τροποποίηση της με αριθμ. 312/2013 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με θέμα «Καθορισμός τελών χρήσης Πάρκων και Αλσών αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής». Το θέμα που εισηγήθηκε η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Β. Λάσκαρη – Κρασοπούλου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
 14. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης για τη συνδιοργάνωση από την Περιφέρεια Αττικής του τακτικού συνεδρίου της FEU (FederationtheEuropeanUnionFireOfficersAssociations) με την Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος στην Αθήνα. Το θέμα που εισηγήθηκε η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ι. Τσούπρα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Οι αποφάσεις της συνεδρίασης θα αναρτηθούν σταδιακά στον εξής σύνδεσμο:

http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=24843:30i-synedriasi-ps-2017&catid=123&Itemid=98

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"