Ρ. Δούρου: «Πλέον ο στόχος απέναντι στο φαινόμενο του braindrain οφείλει να είναι μια συγκροτημένη, συντονισμένη, συστηματική απάντηση»

20171005 ekdilosivarivouliagmeni«Επιχειρούμε να κάνουμε πράξη την εξωστρέφεια, την καινοτομία, παράγοντας αξιοπρεπείς θέσεις δουλειάς – το μοναδικό κίνητρο για να παραμείνουν οι νέοι στην πατρίδα, και για να σκεφθούν την επιστροφή τους εκείνοι που βρίσκονται ήδη στο εξωτερικό» τόνισε, μεταξύ άλλων, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου κατά την παρέμβασή της, χθες, στην εναρκτήρια εκδήλωση του «Προγράμματος Στήριξης Νεανικής Επιχειρηματικότητας (StartUps)» που πραγματοποιεί ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για την ενδυνάμωση της βιώσιμης και καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Στόχος του Προγράμματος του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι η κινητοποίηση και η στήριξη των νέων για την εξέλιξη της αρχικής τους ιδέας σε επιχείρηση.

Η Περιφερειάρχης συνεχάρη τον Δήμαρχο Γρηγόρη Κωνσταντέλλο για την πρωτοβουλία αυτή, τονίζοντας ότι «μέχρι τώρα ουδείς αμφισβητεί την ανάγκη στήριξης των προσπαθειών των startuppers και των νέων επιχειρηματιών. Όμως εκείνο που θα κάνει τη διαφορά, είναι η κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων. Και στην κατεύθυνση αυτή κινείται – και είναι προς τιμή του – το Πρόγραμμα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης».

Η ίδια υπογράμμισε ότι «στο παρελθόν πληρώσαμε πολύ ακριβά την αβελτηρία, τα κούφια λόγια» προσθέτοντας ότι «η στρεβλή ανάπτυξη, σε σαθρές βάσεις, στο πλαίσιο μιας επίπλαστης ευημερίας, ήταν η οδός που οδήγησε στην κατάρρευση της οικονομίας». «Πλέον ο στόχος, απέναντι στο φαινόμενο του braindrain, οφείλει να είναι μια συγκροτημένη, συντονισμένη, συστηματική απάντηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Περιφερειάρχης τόνισε ότι «η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της κι ενεργώντας συχνά στα όρια των αρμοδιοτήτων της, πιστεύει βαθιά στην ανάγκη στήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, των προσπαθειών των νέων να αναπτύξουν επιχειρηματικές ιδέες, οι οποίες – και ας το συγκρατήσουμε αυτό- συχνά αφορούν την κοινωνική επιχειρηματικότητα». «Τη στήριξη δηλαδή εκείνων των κοινωνικών ομάδων που είναι οι πιο ευάλωτες στην κοινωνία μας», σημείωσε η ίδια. Επισήμανε ότι πρόκειται για μία απόφαση που εντάσσεται στο ευρύτερο, ευρωπαϊκό πλαίσιο, λαμβάνοντας υπόψη ότι «πλέον στο ευρωπαϊκό περιβάλλον, διανύουμε περίοδο μετάβασης από την Ευρώπη των κρατών, στην Ευρώπη των Περιφερειών στη βάση πολιτικών αποκέντρωσης και περιφερειοποίησης».

«Η Περιφέρεια Αττικής έχει προκρίνει συστηματικά τη μέθοδο της συνέργειας με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς επιχειρηματικότητας προκειμένου να προσφέρει δυνατότητες ανάπτυξης σε νέους και νέες startuppers», υπογράμμισε η Περιφερειάρχης.

Τέλος, η ίδια επισήμανε ότι η Περιφέρεια βάζει τις βάσεις ενός νέου Οδικού Χάρτη Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Αττικής, στη βάση του τρίπτυχου Κοινωνία - Ανάπτυξη – Καινοτομία με στόχο ένα νέο επιχειρείν, απαλλαγμένο από τις κακοδαιμονίες του παρελθόντος, τη γραφειοκρατία, τη διαφθορά, την αναποτελεσματικότητα. «Υπερβαίνοντας τις παθογένειες του παρελθόντος που ήθελαν το δημόσιο – πατερίτσα ενός παρασιτικού ιδιωτικού τομέα, που βόλευε τους πάντες, κόμματα και επιχειρηματίες που ρισκάριζαν ελάχιστα με κρατικό χρήμα», παρατήρησε η ίδια.

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"