Σεπόλια - Αθήνα, Ελλάδα, Κόσμος - η γειτονιά μας

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αυτοτελούς Τμήματος Παλλαϊκής Άμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτων Αναγκών (Π.

ΑΜ.-Π.Σ.Ε.Α) της Περιφέρειας Αττικής, όπου διεξάγεται η Άσκηση «Παρμενίων 2017» με τη συμμετοχή του Στρατιωτικού και Πολιτικού τομέα της χώρας, παρευρέθηκε σήμερα η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος (Πολιτικής Προστασίας & Π.ΑΜ.-Π.Σ.Ε.Α.), Ιωάννα Τσούπρα.

Συγκεκριμένα, η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος αφού συνομίλησε με στελέχη της Περιφέρειας, της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, τόνισε ότι σκοπός της Άσκησης είναι η μελέτη και η αξιολόγηση όλων των Σχεδίων του Συστήματος Συναγερμού, καθώς και η εξάσκηση στις διαδικασίες που προβλέπεται να εφαρμοστούν από τον Πολιτικό και Στρατιωτικό Τομέα, προκειμένου η Περιφέρεια Αττικής να φθάσει στη μεγαλύτερη δυνατή επιχειρησιακή ετοιμότητα που απαιτείται σε περιόδους έντασης - κρίσεων ή πολέμου.

Η ίδια επισήμανε ότι η Περιφέρεια Αττικής συμμετέχει ενεργά στις διαδικασίες της Άσκησης και τόνισε την ανάγκη αγαστής συνεργασίας και υπευθυνότητας όλων των φορέων, προκειμένου να ξεπεραστούν οι όποιες δυσχέρειες παρουσιαστούν και να εξασφαλιστεί η ομαλή και εποικοδομητική έκβαση της Άσκησης.

Επισημαίνεται ότι αύριο, Τρίτη 3 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της ανωτέρω Άσκησης, θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, σύμφωνα με τα παρακάτω:

α) Τοπική ώρα 11:00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για χρονική διάρκεια (60) δευτερολέπτων (ήχος διακοπτόμενος διαφορετικής έντασης).

β) Τοπική ώρα 11:05, σήμανση λήξης συναγερμού, για χρονική διάρκεια (60) δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

Η ήχηση των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει αποκλειστικά δοκιμαστικό σκοπό και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Το sepolia.net χρησιμοποιεί cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του sepolia.net στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.