Συνεδρίασε την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής και αποφάσισε σχετικά με τα Θέματα Ημερήσιας Διάταξης που συζητήθηκαν:
1.

Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης ποσού 2.000.000 ευρώ για τη μεταφορά Ατόμων με Αναπηρία την περίοδο μέχρι 31/7/2018 [άρθρο 155 Ν.4483/2017 (ΦΕΚ 107/Α΄/2017]. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Καραμάνος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
2. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Συντήρηση οδικού δικτύου Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος» συνολικού προϋπολογισμού 1.200.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Φιλίππου εγκρίθηκε ομόφωνα ως προς την εισήγηση και κατά πλειοψηφία ως προς την Επιτροπή παρακολούθησης του έργου.
3. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Πνευματικό Κέντρο ‘Χρήστος Μπέκας’» συνολικού προϋπολογισμού 1.365.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Φιλίππου εγκρίθηκε ομόφωνα ως προς την εισήγηση και κατά πλειοψηφία ως προς την Επιτροπή παρακολούθησης του έργου.
4. Ανάκληση της με αριθμ. 106/2017 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής και εκ νέου έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αιγάλεω για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Συντήρηση – Επισκευή και Ανακατασκευή ασφαλτοτάπητα οδικού δικτύου στον οικιστικό ιστό του Δήμου Αιγάλεω» συνολικού προϋπολογισμού 1.800.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε η Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Σαπουνά εγκρίθηκε ομόφωνα ως προς την εισήγηση και κατά πλειοψηφία ως προς την Επιτροπή παρακολούθησης του έργου.
5. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου τροποποίησης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Οργανισμού κατά των Ναρκωτικών (Ο.ΚΑ.ΝΑ) για τη μελέτη με τίτλο «Μελέτη μετασκευής κτιρίου ιδιοκτησίας ΟΚΑΝΑ σε Μονάδα Άμεσης Παρέμβασης». Το θέμα που εισηγήθηκε η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Κ. Σταυροπούλου εγκρίθηκε ομόφωνα.
6. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Τροιζηνίας – Μεθάνων για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Οδοποιία Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων» συνολικού προϋπολογισμού 1.495.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Χατζηπέρος εγκρίθηκε ομόφωνα ως προς την εισήγηση και κατά πλειοψηφία ως προς την Επιτροπή παρακολούθησης του έργου.
7. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου τροποποίησης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πόρου για το έργο με τίτλο «Μελέτη συνθηκών λειτουργίας αποχετευτικού δικτύου Δήμου Πόρου». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Χατζηπέρος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
8. Έγκριση σκοπιμότητας και δαπάνης συμμετοχής, στο 23ο Διεθνές Συνέδριο με τίτλο «International Association of Sports Law» (I.A.S.L 23), που θα πραγματοποιηθεί στη Ρώμη της Ιταλίας από 4 έως 6 Οκτωβρίου, του Αν. Προϊστάμενου της Δ/νσης Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Ανδρέα Πράσινου. Το θέμα που εισηγήθηκε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σ. Πάντζας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
9. Έγκριση σκοπιμότητας για τη συμμετοχή στελεχών Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής στο «Εντατικό Σεμινάριο Πεδίου» που διοργανώνεται από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών «Διεθνής Ιατρική – Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» στη Ρόδο στις 6 έως 11/10/2017. Το θέμα που εισηγήθηκε η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ι. Τσούπρα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
10. Γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ για την ίδρυση πλωτής μονάδας καλλιέργειας οστρακοειδών (μυδοκαλλιέργειας) σε σύστημα long line της Ανδρέας Πετρόπουλος & ΣΙΑ Ο.Ε. συνολικής ετήσιας δυναμικότητας 194,40 τόνων σε θαλάσσια έκταση 20 στρεμμάτων στη θέση Ψιλή Άμμος του όρμου Βασιλικά Δήμου Σαλαμίνας Π.Ε. Νήσων». Το θέμα που εισηγήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος παρόντες στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου ήταν κάτοικοι και φορείς της περιοχής, οι οποίοι ήθελαν να διαμαρτυρηθούν για την επικίνδυνη προς το περιβάλλον πλωτή μονάδα μυδοκαλλιέργειας. Ψήφισμα κατά της συγκεκριμένης ΜΠΕ κατέθεσαν ο Εμπορικός Σύλλογος, καθώς και ο Περιβαλλοντικός Όμιλος Σαλαμίνας.

Οι αποφάσεις της συνεδρίασης θα αναρτηθούν σταδιακά στον εξής σύνδεσμο:
http://www.patt.gov.gr/site/index.php?option=com_content&view=article&id=24525:29i-synedriasi-p-s-2017&catid=123&Itemid=98

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"