Σε μιά κίνηση για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας προχώρησε η Περιφέρεια Αττικής, κατεβάζοντας διαφημιστικές αφίσες και πινακίδες, που βρίσκονταν στις διαχωριστικές νησίδες των οδών Κηφισίας και Μεσογείων.

Η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα κ. Καραμέρου, ο οποίος μάλιστα κάλεσε και τους δημάρχους να προχωρήσουν σε παρόμοιες κινήσεις, στους δρόμους που αυτοί έχουν την αντίστοιχη ευθύνη.

«Χρέος και ευθύνη όλων μας είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής και καθημερινό μας μέλημα η οδική ασφάλεια των πολιτών» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καραμέρος και πρόσθεσε: «Δεν συμφιλιωνόμαστε με την ανομία και την παρανομία και το αντιαισθητικό και ρυπογόνο τσουνάμι αφισών και πινακίδων που κατακλύζουν τον ελεύθερο δημόσιο χώρο και εγκυμονούν κινδύνους με τραγικές συνέπειες. Νωπός είναι ακόμη ο άδικος χαμός των νέων συνανθρώπων μας, Γιάννη Σ., Αποστόλη Μ. και Γιάννη Π. στην άσφαλτο της Κηφισίας. Απευθύνω έκκληση προς όλες τις δημοτικές αρχές να προχωρήσουν σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες σε κάθε οδική αρτηρία αρμοδιότητάς τους. Είμαι βέβαιος ότι θα το πράξουν με αίσθημα ευθύνης».

Θυμίζουμε στους αναγνώστες μας, ότι και επί Σγουρού, είχε γίνει μιά παρόμοια κίνηση. Είχαν γίνει τότε αρκετές επιδρομές κατεβάσματος διαφημιστικών πινακίδων, είχαν επιβληθεί τσουχτερά πρόστιμα σε παραβάτες και η όλη ενέργεια είχε τύχει μεγάλης προβολής από τα μέσα ενημέρωσης. Φυσικά, δεν υπήρξε καμία συνέχεια.

Εννοείται ότι αυτό ακριβώς είναι που λείπει. Όχι οι ενέργειες που προκαλούν εντύπωση και τραβούν τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά οι επίμονες, συνεχείς και χαμηλών τόνων προσπάθειες, μέχρι να ελαχιστοποιηθεί το φαινόμενο.

Όπως επίσης και το να επισημανθούν και να αντιμετωπιστούν εκείνες οι ιδιαίτερες περιπτώσεις που αποτελούν πραγματικά πολύ μεγάλο κίνδυνο για την οδική ασφάλεια. Χαρακτηριστική τέτοια περίπτωση είναι οι πράσινοι φωτεινοί σταυροί των φαρμακείων που αναβοσβήνουν και που κυριολεκτικά, μερικοί απ' αυτούς, «στραβώνουν» τελείως τους οδηγούς.

 

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"