Σεπόλια - Αθήνα, Ελλάδα, Κόσμος - η γειτονιά μας

Θυμάμαι όταν ήμουν 6-7 χρονών, που η γιαγιά μου μας πήγαινε, εμένα και την αδελφή μου, στο σινεμά. Ένα ήταν τότε στην περιοχή και ήταν ο κινηματογράφος Amore.

sepolia amore 1969αεροφωτογραφία από το αρχείο της Γ.Υ.Σ. του 1969

Βρίσκονταν εκεί που είναι σήμερα το σούπερ μάρκετ, μέχρι πρότινος Μαρινόπουλος, και νυν Σκλαβενίτης κι ας μην έχει ανεβάσει τις καινούριες του ταμπέλες ακόμα, Θυμάμαι καλά ότι αυτό το σχεδόν τριγωνικό παρκάκι υπήρχε από τότε, αν και χωρίς ψηλά δέντρα και χωρίς κάγκελα στα παρτέρια. Εκεί μας άφηνε η γιαγιά μας να παίζουμε με άλλα παιδιά, στο χορτάρι του πάρκου. Ήταν λοιπόν διπλή χαρά για μας. Και σινεμά και παιχνίδι στο πάρκο.

sepolia amore 1963

Ο κινηματογράφος αυτός ήταν αυτό που λέμε Β' προβολής, δηλαδή δεν έφερνε τις τελευταίες ταινίες που παίζονταν στην Αθήνα αλλά λίγο παλαιότερες.

Διαβάζω στο Cinema-Hellas, από το οποίο παίρνω και ορισμένες φωτογραφίες, ότι λειτουργούσε και σαν χειμερινός και σαν θερινός κινηματογράφος από το 1961 έως το 1977. Ότι είχε 1000 θέσεις με εξώστη και ότι παλιότερα ονομάζονταν ΑΚΤΙΣ.

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Διαβάστε κι αυτά αν θέλετε

Το sepolia.net χρησιμοποιεί cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του sepolia.net στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.