Σεπόλια - Αθήνα, Ελλάδα, Κόσμος - η γειτονιά μας
Στην πλατεία του Άγιου Μελέτη στα Σεπόλια υπάρχει μιά μαρμάρινη πλάκα με ορισμένα ονόματα χαραγμένα πάνω της.
Στην επικεφαλίδα της είναι γραμμένο το παρακάτω:
 
«Τιμή και Δόξα στους ηρωικούς νεκρούς της Εαμικής Εθνικής Αντίστασης που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς στην περιοχή Σεπολίων Θυμαρακίων κατά την περίοδο 1941 -1944».
Και ακολουθούν τα ονόματα των εκτελεσθέντων: Αρώνης Κώστας, Γεωργούλας Κώστας, Γεωργούλας Στέφανος, Επιτροπάκης Βασίλης, Καλφόπουλος Σωκράτης, Μαύρος Δημήτρης, Βασιλείου Κ. Βενέτης, Γ. Δότσικας, Γ. Ξυνταράκης, Γ. Τζάβαλος Σ. Φιλίππου Β.
 
mnimeio EA1
Προσέξτε. Το μνημείο αναφέρεται σε πεσόντες της Εθνικής Αντίστασης κατά της Γερμανικής κατοχής.
Κι όμως κάποιοι αχρείοι το βεβήλωσαν κι αυτό, ζωγραφίζοντας το δικό τους σύμβολο, τον αγκυλωτό σταυρό και γράφοντας βρισιές ενδεικτικές του πνευματικού τους επιπέδου. Προφανώς πρόκειται για αυτούς που θα θεωρούσαν τιμή μας να είμασταν ακόμη υπό γερμανική κατοχή.
 
Το μνημείο στήθηκε επί δημαρχίας Μπέη στις 22 Οκτώβρη του 2000.
 
Λίγες μέρες μετά ο Ριζοσπάστης έγραφε την σχετική είδηση και είχε και την παρακάτω φωτογραφία:
 
 
sepolia mnimeio pesonton agoniston EA

 

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Διαβάστε κι αυτά αν θέλετε

Το sepolia.net χρησιμοποιεί cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του sepolia.net στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.