Το sepolia.net χρησιμοποιεί cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του sepolia.net στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.

Επικαιρότητα
Pin It Button

Stin Arena1

Οκ. Ολοκληρώθηκε τα χαράματα στην βουλή η ψηφοφορία για το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ στην ελληνική πρόταση για συμφωνία. Πρόταση που επαναλαμβάνουμε ότι, δεν είναι στην πραγματικότητα η ελληνική πρόταση, αλλά η πλήρης αποδοχή των προτάσεων των δανειστών, συν ορισμένα ακόμα μέτρα και διατυπώσεις, κυρίως καλολογικού χαρακτήρα.

Ο ελληνικός λαός έχει δώσει προ πολλού εξουσιοδότηση στον Τσίπρα να χειριστεί τα της συμφωνίας. Σε αυτόν έχει εμπιστοσύνη. Αυτόν ξέρει και από ότι φαίνεται θα τον στηρίξει και στα δύσκολα.

Δεν θα κριτικάρουμε την οποιαδήποτε διαφορετική άποψη προέρχεται από τα ενδότερα ή από τον πέριξ του ΣΥΡΙΖΑ χώρο σχετικά με τα τεκταινόμενα των ημερών. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει όργανα για συζήτηση και μάλιστα πολλά όργανα. Που παίρνουν και αποφάσεις. Επίσης είναι σαφές σε εμάς, ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ισχύει ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός. Αν κάποιος θεωρεί ότι με την απόφαση της πλειοψηφίας, εφαρμόζεται κάποια πολιτική που αντιβαίνει στις αρχές και τις διακηρύξεις αυτού του πολιτικού σχηματισμού, έχει νομίζω το δικαίωμα να εκφράζει ανοιχτά την δική του άποψη.

Ο υπουργός όμως; Ο κάθε υπουργός καλείται αυτήν περίοδο να εφαρμόσει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Ο υπουργός μιάς κυβέρνησης δεν έχει δικαίωμα να έχει διαφορετικές απόψεις από τις κατευθύνσεις που δίνει ο πρωθυπουργός. Που μάλιστα τις "περνάει" και από κυβερνητικά συμβούλια και από την κοινοβουλετική ομάδα. Αν ο υπουργός έχει διαφορετικές απόψεις οφείλει να τις κρατάει για τον εαυτό του και τον στενό του κύκλο. Πως κάποιος μπορεί να εμπιστευτεί έναν υπουργό ότι θα εφαρμόσει το κυβερνητικό πρόγραμμα, όταν διαφοροποιείται στην πρώτη κρίσιμη ψηφοφορία στην βουλή;

Ας μην γελιόμαστε. Η κυβέρνηση σήμερα τα χαράματα μπορεί στο παρά ένα, να μην έχασε τύποις την δεδηλωμένη. Την δεδηλωμένη όμως την έχασε επί της ουσίας ο ΣΥΡΙΖΑ. Το τι θα κάνει ο Τσίπρας, όταν και αν λήξει η ιστορία με την συμφωνία, ακόμα ούτε και ο ίδιος δεν το ξέρει. Μάλλον οι εκλογές είναι μονόδρομος.

Αλλά, οι δύο υπουργοί του που διαφοροποιήθηκαν στην χθεσινή ψηφοφορία, έπρεπε να έχουν παραιτηθεί ταυτόχρονα με την έκφραση διαφοροποίησής τους. Το επιβάλλει η πολιτική τους ευαισθησία.

Εκτός κι αν θέλουν να μετατραπούν σε σταρ της TV, όπου θα τους ξεσκίζουν σε συνεχόμενο ωράριο οι δημοσιογραφίσκοι της συμφοράς και μέσω αυτών θα προσπαθούν να πάρουν και κομμάτια από την σάρκα του ΣΥΡΙΖΑ.

Τελευταίες δημοσιεύσεις