Δεν υπάρχει άλλη λύση ρεαλιστική, εφικτή, πραγματοποιήσιμη φαίνεται. Αναγκαστικά οδηγούμαστε στο τρίτο μνημόνιο. Λίγο καλύτερο, λίγο χειρότερο; Αυτό δεν έχει και τόση σημασία. Θα το νιώσουμε ούτως ή άλλως στο πετσί μας, πόσο μας πονάνε οι βουρδουλιές.

Αυτό που έχει σημασία είναι να μην πάρουμε την κάτω βόλτα, καθώς δεχόμαστε την υπογραφή της επονείδιστης και ταπεινωτικής συμφωνίας, αυτής της συμφωνίας που όχι μόνο δεν αποτρέπει την λιτότητα και δεν φέρνει καμιά ανάπτυξη, αλλά αντίθετα επιβάλλει σκληρά, που ίσως αποδειχθούν και ασήκωτα, μέτρα σε όλους μας. Που φυσικά δεν κατανέμει δίκαια τα βάρη και δεν ανατρέπει ούτε κατά τι, το στάτους των "εχόντων και κατεχόντων".

Να μην πάρουμε την κάτω βόλτα, γιατί το παιχνίδι δεν έχει ακόμα κριθεί. Ας υποθέσουμε ότι εδώ κάνουμε ένα τακτικό ελιγμό. Γιατί, μη υπογραφή της συμφωνίας κατά πάσαν πιθανότητα θα σήμαινε το ξήλωμα της σημερινής κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, οποιαδήποτε ελπίδα και ευκαιρία, να δούμε αλλαγές σε άλλους, πολύ σημαντικούς τομείς της ζωής μας, θα εξέλιπε.

Υπόγραψέ την λοιπόν Αλέξη. Αλλά...

Σε περιμένει μετά η φοροδιαφυγή και η διαφθορά. Εκεί είναι και βασιλεύει, αν θέλεις να της δώσεις πραγματικά χτυπήματα και όχι χαϊδέματα στο μάγουλο.

Σε περιμένει η εκκλησιαστική περιουσία να την φορολογήσεις. Αν θέλεις να εξοικονομήσεις πραγματικά χρήματα σαν ισοδύναμα για τα μέτρα που εξοντώνουν σήμερα τον λαό σου. Και αν διαμαρτύρονται κάποιοι και σου κάνουν πόλεμο... τι να κάνουμε; κάνε κι εσύ πόλεμο.

Σε περιμένει ο τομέας της υγείας, να τον καθαρίσεις από τους κοπρίτες και απ' αυτούς που θησαυρίζουν στις πλάτες μας. Να αποδώσεις τα δημόσια νοσοκομεία εκεί που ανήκουν. Στο δημόσιο. Γιατί σήμερα οι δημόσιες κλινικές ανήκουν στους ιδιώτες καθηγητές. Φυσικά θα έχεις πόλεμο κι εδώ. Αλλά δεν σε ψηφίσαμε για να χαμογελάς σε όλους Αλέξη.

Σε περιμένει και η εκπαίδευση, που έχει πραγματική ανάγκη για μια επαναστατική μεταρρύθμιση. Που θα την μετατρέψει από χώρο προετοιμασίας για εξετάσεις, σε χώρο πραγματικής μάθησης. Κι εδώ θάχεις πόλεμο από τα ιδιωτικά συμφέροντα, αλλά κυρίως θα χρειαστεί αγώνας να εμπνεύσεις και να πείσεις τους νέους ανθρώπους για το τι σκοπεύεις να κάνεις.

Σε περιμένει η διαπλοκή στα ΜΜΕ, εκεί που οι διαπλεκόμενοι αλωνίζουν ανεξέλεγκτα και ανέξοδα στις "ελεύθερες" γι αυτούς συχνότητες. Εδώ δεν τον φοβάσαι τον πόλεμο γιατί τον αντιμετωπίζεις πριν ακόμα γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα.

Αλλά χρειάζεται άμεσα να φτιάξεις και τα του οίκου σου. Δεν αρμόζει νάχεις υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη, που νομίζουν ότι το χρέος τους είναι να ξημεροβραδιάζονται στις τηλεοπτικές οθόνες και να εκφέρουν την προσωπική, σε μόνιμη βάση, άποψή τους επί παντός επιστητού, χωρίς να κάνουν ή έστω να προετοιμάζονται να κάνουν κάτι και στα υπουργεία τους ή τους τομείς τους. Δώσε τους πλάνα και διορίες. Ξεκίνα την αξιολόγηση του δημόσιου τομέα από τα υπουργεία σου.

Ο κατάλογος μπορεί να γίνει πολύ μακρύς. Αλλά καταλαβαίνεις Αλέξη, ότι αν κάνεις έστω και τα μισά από αυτά που μπορείς να κάνεις, τότε γρήγορα θα ξεχαστεί η αναγκαστική ή όχι υποταγή σου στα κελεύσματα, στις απειλές και στα τελεσίγραφα των "εταίρων" σου.

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"