Σεπόλια - Αθήνα, Ελλάδα, Κόσμος - η γειτονιά μας

kentro

Οι πρόσφατες εκλογές στη Ν.Δ. έφεραν πάλι στο προσκήνιο το γνωστό προβληματισμό: τι ακριβώς σημαίνουν οι έννοιες μεσαίος χώρος, κεντρώοι, κεντρο-κάτι. Απ΄ό,τι φάνηκε στη συνέχεια, με κάτι διαγραφές και κάτι "ζυμώσεις" από δω κι από κει, ο καθένας εννοεί κάτι διαφορετικό όταν χρησιμοποιεί αυτές τις λέξεις.

 Αυτό το λεγόμενο "κέντρο" απλώνεται σα δίχτυ προς όλες τις κατευθύνσεις, απειλώντας να παγιδέψει κάθε ψάρι που κολυμπάει αμέριμνο σε αχαρτογράφητα νερά, ιδιαίτερα αν δεν ανήκει σε κανένα μεγαλύτερο κοπάδι. Δεν έχει καμία συγκεκριμένη ιδεολογία, εκτείνεται από τη σοσιαλδημοκρατία μέχρι το φιλελευθερισμό, έχει δε μεγάλη συμπάθεια σε ορισμούς με δεύτερο συνθετικό τη λέξη "δημοκρατία". Ο καθένας μπορεί να βρει εκεί μέσα κάτι να τον εκφράζει διότι στα εκάστοτε προγράμματα που προβάλλει συμπεριλαμβάνονται έννοιες καθολικά αποδεκτές όπως κοινωνική δικαιοσύνη, ατομικές ελευθερίες, ευημερία, προστασία των αδυνάτων.kentro1

 "Σκοπός όλων των ανθρώπων είναι η ευτυχία" όπως μαθαίναμε στο γυμνάσιο. Ξέρετε εσείς κανέναν που να επιθυμεί το αντίθετο; Έχουμε λοιπόν δύο άκρα, αριστερά και δεξιά, χωρίς σαφή όρια κι αυτά, και στη μέση έναν τεράααααστιο χώρο όπου ο καθένας μπορεί να τοποθετήσει τη δική του φιλοσοφία. Θα σας παρακαλούσα μόνο κύριοι και κυρίες να είστε πιο σαφείς: να λέτε επακριβώς τι πρεσβεύετε αλλιώς, συγγνώμη αλλά μοιάζουν όλα τόοοοοσο ψηφοθηρικά/ σαν ψάρεμα σε θολά νερά.

nolan0b

 thiath.blogspot.com

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Διαβάστε κι αυτά αν θέλετε

Το sepolia.net χρησιμοποιεί cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του sepolia.net στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.