Ο Γαβριήλ ποτέ δεν ήταν ο πολιτικός της κορώνας και της αερολογίας.

Επανεκλέχτηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο, αλλά ήδη ήταν αποστασιοποιημένος από το πολιτικό προσκήνιο.

Το sepolia.net το είχε επισημάνει από τον Αύγουστο.

Προφανώς είχε από τότε τις διαφωνίες του και κρατούσε τις αποστάσεις του.

Δεν μας απασχολεί αυτό. Ο καθένας έχει το δικαίωμα των διαφορετικών απόψεων ακόμα και όταν είναι ενταγμένος σε ένα κόμμα.

Το πότε αυτές οι διαφωνίες θα φθάσουν να εξελιχθούν και σε διαφορετική στάση, δεν είναι κάτι που μπορεί να προδιαγραφεί.

Σημασία έχει ότι ο Γαβριήλ, πριν εκφράσει την διαφορετική του στάση, παραιτήθηκε, μόλις αυτό του ζητήθηκε από τον Τσίπρα.

Έδειξε μια διαφορετική ποιότητα πολιτικού, ένα άλλο ήθος, που όλοι μας έχουμε τόση ανάγκη.

Δεν "κόλλησε" στην βουλευτική του καρέκλα, δεν εξέφρασε την ανόητη, στην καλύτερη περίπτωση, άποψη, "εμένα με ψήφισε ο λαός", αλλά παραιτήθηκε,

Ήξερε ότι ο λαός τον ψήφισε επειδή ήταν με τον Τσίπρα και όχι επειδή ήταν ο Σακελλαρίδης. Άλλοι, που πίστευαν το αντίθετο, κατέληξαν να μην μπουν ούτε στην βουλή.

Από την στιγμή που δεν ήθελε πλέον να είναι με τον Τσίπρα, η μοναδική τίμια και σωστή στάση θα ήταν αυτή που τελικά επέλεξε.

Κρίμα όμως.

Για την ιστορία:

Σε δήλωσή του ο Γ. Σακελλαρίδης ανέφερε: "Ο λόγος για αυτή μου την κίνηση είναι ότι αδυνατώ να συμβάλω στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Η επιλογή της παραίτησης αλλά και της απόσυρσης από την κεντρική πολιτική σκηνή αποτελούν για εμένα μονόδρομο".

Τη θέση του κ. Σακελλαρίδη καταλαμβάνει ο πρώτος επιλαχών, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορος Βερναρδάκης.

 

sepolia.net

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"