Το sepolia.net χρησιμοποιεί cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του sepolia.net στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.

Επικαιρότητα
Pin It Button

Tremi Euaggelatos1

Στο χθεσινοβραδυνό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ήταν καλεσμένοι οι Μητρόπουλος και Δένδιας. Δημοσιογράφοι του καναλιού, οι Τρέμη και Ευαγγελάτος. Συζήτηση σχετικά ήρεμη.

Ξαφνικά η κ. Τρέμη διακόπτει με τρεμάμενη φωνή. Αλήθεια έχει κάνει ειδικά μαθήματα για να κάνει την φωνή της να τρέμει η Τρέμη ή βγαίνει από μέσα της;

"Έχουμε δυστυχώς μια έκτακτη δυσάρεστη είδηση από την Φρανκφούρτη. Προς το παρόν είναι από μιά πηγή. Και απομένει να την διασταυρώσουμε. Συνδεόμαστε με τον ανταποκριτή μας στο Βερολίνο κ. Παντελή Βαλασόπουλο, να μας μεταφέρει τις τελευταίες πληροφορίες...".

Ο ανταποκριτής τους στο Βερολίνο, μετέδωσε την πληροφορία, ότι κάποιος Γερμανός αξιωματούχος που παίρνει μέρος στις συνεδριάσεις του ΕΚΤ, είπε κάπου, ότι στην συνεδρίαση του ΕΚΤ την ερχόμενη Δευτέρα, αν το αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα της Ελλάδας είναι ΟΧΙ, τότε θα κουρευτούν τα εχέγγυα για τα ομόλογα της Ελλάδας.

Η συζήτηση όλη απο κεί και πέρα στράφηκε στο ΓΕΓΟΝΟΣ, ότι την Δευτέρα το ΕΚΤ θα κουρέψει τα εχέγγυα, το οποίο κατά την Τρέμη σημαίνει ότι τα δάνεια που έχουμε στις ελληνικές τράπεζες θα μεταφερθούν στην ΕΚΤ, η οποία θα μας πάρει τα σπίτια. Ο Ευαγγελάτος εν συνεχεία ανέλαβε να εξηγήσει με περισσότερες λεπτομέρειες το τι σημαίνει να κουρευτούν τα εχέγγυα. Ο Δένδιας δέχτηκε το γεγονός σαν πολύ δυσάρεστο, ενώ ο Μητρόπουλος ψέλισσε κάτι σαν "ας περιμένουμε λίγο ακόμα...να επιβεβαιωθεί η είδηση".

Σήμερα, έψαχνα παντού να βρώ την είδηση και από άλλες πηγές. Δεν βρήκα τίποτα. Αναζήτηση στο google: ΕΚΤ εχεγγυα. Τίποτα. Μόνο παλιές ειδήσεις.

Πρόκειται για δημοσιογραφική αλητεία πάνω απ' όλα. Για ανθρώπους που δεν σέβονται όχι μόνο αυτούς που τους βλέπουν, αλλά ούτε τον εαυτό τους και την δουλειά που κάνουν. Θα μείνω εδώ. Και δεν θα πω για το ότι μπορεί να συμμετέχουν σε οργανωμένα κυκλώματα διασποράς ψευδών ειδήσεων που προκαλούν πανικό και απειλούν με κατάρρευση το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, πριν την ώρα του.

Δημοσιογράφος δεν είμαι. Αλλά ξέρω ότι οι δημοσιογράφοι, πρώτα επιβεβαιώνουν μιά είδηση και μετά την μεταδίδουν. Αλλιώς, στην καλύτερη περίπτωση, δεν είναι δημοσιογράφοι αλλά κουτσομπόλες του αέρα.

 

Τελευταίες δημοσιεύσεις