Σεπόλια - Αθήνα, Ελλάδα, Κόσμος - η γειτονιά μας

Ξεκίνησε χθες και συνεχίζεται σήμερα και αύριο ο τριήμερο εορτασμός των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς με πλήθος εκδηλώσεων.

“Οι πόλεις” θα αφηγηθούν μια διαφορετική ιστορία που ξεπερνά τα σύνορα της Ελλάδας, με σκοπό να προβληματίσουν για τη μεταμόρφωσή τους μέσα στο σύγχρονο κόσμο και την πορεία τους προς το μέλλον.

Οι ιστορίες αυτές είναι σκορπισμένες σε 117 σημεία σε όλη τη χώρα, σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, σε μνημεία που ζουν μια δεύτερη ζωή ή παραμένουν ανέπαφα στο χρόνο – τοπόσημα μικρών ή μεγάλων πόλεων.

Με βάση τον εορτασμό αυτό, το Σαββατοκύριακο 22-23 Σεπτεμβρίου θα είναι ελεύθερη για το κοινό ή είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους, σε μουσεία και μνημεία του κράτους.

Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Το sepolia.net χρησιμοποιεί cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του sepolia.net στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.