Σεπόλια - Αθήνα, Ελλάδα, Κόσμος - η γειτονιά μας

Όταν πριν λίγες μέρες ο Τραμπ έστειλε την «μητέρα των βομβών», την πιό μεγάλης ισχύος συμβατική βόμβα, να χτυπήσει θέσεις των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, πολλοί ήταν εκείνοι που εξέφρασαν σκεπτικισμό για το αποτέλεσμα.

Η πλευρά των κυβερνητικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν ανέφερε 40 περίπου νεκρούς ταλιμπάν και καταστροφή κάποιου δίκτυου σπηλαίων και σηράγγων που χρησιμοποιούνταν σαν καταφύγια από τους ταλιμπάν.

Χθες όμως οι Ταλιμπάν έδωσαν την απάντησή τους με επίθεση σε στρατόπεδο του κυβερνητικού στρατού, προκαλώντας σύμφωνα πάλι με κυβερνητικές πηγές, τον θάνατο περίπου 140 στρατιωτών. Ελέγχεται αν ανάμεσα στα θύματα ήταν και «ξένοι σύμβουλοι».

Αντιλαμβάνεται και ο πλέον αδαής που οδήγησε και που θα καταλήξει η κλιμάκωση των επιθέσεων από την μεριά των Αμερικάνων. Οι αφγανοί είναι αυτοί που θα μετράνε θύματα και από τις δύο πλευρές.

afganistan military base1

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Διαβάστε κι αυτά αν θέλετε

Το sepolia.net χρησιμοποιεί cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του sepolia.net στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.