Σεπόλια - Αθήνα, Ελλάδα, Κόσμος - η γειτονιά μας

Μιλώντας σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ) «Ανδρέας Παπανδρέου» ο δήμαρχος Αθήνας αναφέρθηκε στην πρόθεση της κυβέρνησης να προωθήσει την απλή αναλογική ως εκλογικό σύστημα των δημοτικών εκλογών.

«Η κυβέρνηση αντί να μας λύσει επιδιώκει να μας δέσει τα χέρια. Χρησιμοποιεί την απλή αναλογική, σχεδόν απειλητικά για τους δήμους, με σκοπό να τους μετατρέψει από πόλο σταθερότητας σε πειραματόζωο.

Με πρόσχημα την απλή αναλογική, η κυβέρνηση αντί να ενθαρρύνει τις εκλογικές συνεργασίες πάνω σε προγραμματικές συγκλίσεις, επιδιώκει τη διάλυσή τους με μετεκλογικά τερατουργήματα, που θα προκύψουν, όχι μετά από συμβιβασμούς, αλλά μετά από άδηλες συναλλαγές και ευκαιριακές συμπράξεις».

Βέβαια, είναι δύσκολο να αντιληφθεί κάποιος με ποιόν τρόπο η εφαρμογή του συστήματος της απλής αναλογικής, αποθαρρύνει τις συνεργασίες, όταν ακριβώς αυτό, είναι το εκλογικό σύστημα που επιβάλλει συνεργασίες.

Κι από την άλλη, ποιός είναι αυτός που εγγυάται ότι με το ισχύον εκλογικό σύστημα, δεν υπάρχει πληθώρα δημοτικών αρχών που είναι ακριβώς αυτό, δηλαδή, προϊόν άδηλων συναλλαγών και ευκαιριακών συμπράξεων;

 

Είστε Σεπόλια και ψάχνετε για ...

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Διαβάστε κι αυτά αν θέλετε

Το sepolia.net χρησιμοποιεί cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του sepolia.net στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.