Σεπόλια - Αθήνα, Ελλάδα, Κόσμος - η γειτονιά μας

Σε περίοδο πολυεπίπεδης κρίσης Δημοκρατίας, τα κοινωνικά δικαιώματα, τα έμφυλα δικαιώματα, επιβάλλουν περισσότερο αγώνα και περισσότερη εγρήγορση.

Γιατί τα πατριαρχικά πρότυπα επανέρχονται, οι διεκδικήσεις των γυναικών αμφισβητούνται, η ανδρική κυριαρχία τείνει να επιστρέψει ως «κανονικότητα». Σήμερα, περισσότερο ίσως από ποτέ άλλοτε, χρειάζεται να δράσουμε για να περιφρουρήσουμε αλλά και να ανοίξουμε νέους δρόμους, για τα νέα κορίτσια, για τη νέα γενιά.

Για να διαψεύσουμε in fine τον Πιέρ Μπουρντιέ που τόνιζε ότι η ανδρική κυριαρχία είναι τόσο βαθιά ριζωμένη στο συλλογικό μας ασυνείδητο, που πλέον δεν τη διακρίνουμε.

Επειδή οφείλουμε και να τη διακρίνουμε και να την αντιπαλεύουμε, ας κάνουμε τον αγώνα μας καθημερινή δράση, καθημερινή παρέμβαση, καθημερινή αντίσταση στην εργασιακή ανισότητα και καταπίεση, στα κάθε είδους σεξιστικά πρότυπα, στους αποκλεισμούς, στη χυδαιότητα.

Με τα παραπάνω λόγια - πρόσκληση η περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου παρενέβη στην σημερινή Ημέρα της Γυναίκας.

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Το sepolia.net χρησιμοποιεί cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του sepolia.net στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.