Σεπόλια - Αθήνα, Ελλάδα, Κόσμος - η γειτονιά μας

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο του Νέου Ικονίου στο Πέραμα έγινε γνωστό όταν πριν δύο εβδομάδες. Όταν χρυσαυγίτες με αρχηγό τον υπόδικο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγό εισέβαλαν και προσπάθησαν να τραμπουκίσουν δασκάλους και γονείς που είχαν συνέλευση για το θέμα της υποδοχής των προσφυγόπουλων στο σχολείο τους.

339182 705557

Χτες ήταν η πρώτη μέρα μαθήματος στο δημοτικό για τα προσφυγόπουλα και ενώ οι δάσκαλοι και πλήθος κόσμου είχε πάει με μπαλόνια και γλυκά να υποδεχτεί τα παιδιά, πολλοί γονείς είχαν διαφορετική αντίδραση. Από τα 130 παιδιά που φοιτούν στο σχολείο, μόνο 10 μαθητές πήγαν για μάθημα, ενώ οι υπόλοιποι προφανώς καθ’υπόδειξιν των γονιών τους έμειναν σπίτι.

339182 705549

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους 130 μαθητές του σχολείου, οι γονείς των 76 έχουν ζητήσει να μεταγραφούν τα παιδιά τους σε σχολεία χωρίς πρόσφυγες. Από το Υπουργείο Παιδείας αναφέρουν ότι το ζήτημα αυτό θα αντιμετωπισθεί με υπηρεσιακό τρόπο.

Κάποιοι μαθητές πάντως βρέθηκαν εκεί, αυτοί ήταν οι μαθητές του λυκείου Περάματος που έκαναν δώρο στα προσφυγόπουλα σχολικά είδη.

 

luben.tv

Είστε Σεπόλια και ψάχνετε για ...

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Διαβάστε κι αυτά αν θέλετε

Το sepolia.net χρησιμοποιεί cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του sepolia.net στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.