Το sepolia.net χρησιμοποιεί cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του sepolia.net στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.

Poli Kala Dimosia Oikonomika
Pin It Button

Tα δημόσια οικονομικά της Ελλάδας είναι σε «πολύ καλή κατάσταση», αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, με αφορμή τα στοιχεία του πρωτογενούς πλεονάσματος της Ελλάδας που ανακοινώθηκαν χθες.

«Αυτό είναι κάτι που δεν ακούει κανείς πολύ συχνά», σημειώνει το δημοσίευμα, με τίτλο «Το ελληνικό πλεόνασμα του προϋπολογισμού εκτοξεύθηκε ενόψει της συνεδρίασης του Eurogroup».

Το πρωτογενές πλεόνασμα της χώρας, επισημαίνουν οι FT, διπλασιάστηκε σχεδόν πέρυσι καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ αύξησε την είσπραξη φόρων ξεπερνώντας κατά πολύ τους στόχους των δανειστών της χώρας, την ώρα που κλείνει δύο χρόνια στην εξουσία.

«Τα τελευταία στοιχεία υποδηλώνουν ότι οι μεταρρυθμίσεις αποδίδουν», σχολιάζει το δημοσίευμα, με τα έσοδα από το ΦΠΑ στα καύσιμα, τον καπνό και άλλα προϊόντα να είναι αυξημένα.

Μεταρρυθμίσεις; αναρωτιόμαστε εμείς.

Οι αυξήσεις των φόρων εισοδήματος και περιουσίας, η αύξηση της φορολόγησης αγαθών και υπηρεσιών, δεν μοιάζουν και πολύ με μεταρρυθμίσεις. Είναι τα πιό εύκολα μέτρα για οποιαδήποτε κυβέρνηση, όσο είναι και τα πιό δύσκολα για το λαό, προκειμένου να έρθουν «σε πολύ καλή κατάσταση» τα δημόσια οικονομικά.

Αλλά, ο Τσίπρας το δήλωσε σήμερα. «Ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα». Το ερώτημα είναι, ποιός τον πιστεύει πιά;

Τελευταίες δημοσιεύσεις