Το sepolia.net χρησιμοποιεί cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του sepolia.net στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.

Gabriel2512017
Pin It Button

Ο πρόεδρος του του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, που ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί και να αφήσει την θέση του στον Μάρτιν Σουλτς, σε γραπτή δήλωσή του, κατηγόρησε την Γερμανίδα καγκελάριο και τον Υπουργό Οικονομικών, ότι με την πολιτική τους «συνέβαλαν αποφασιστικά στην εμβάθυνση της κρίσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης από το 2008, στην απομόνωση της γερμανικής εξωτερικής πολιτικής και στην υψηλή ανεργία (ενν. σε άλλες χώρες) εκτός Γερμανίας».

Συνέπεια αυτών ήταν «η ισχυροποίηση των αντιευρωπαϊκών λαϊκιστικών κομμάτων», όπως επισημαίνει.

«Κανένας Γερμανός καγκελάριος πριν από αυτήν (ενν. την Αγγελα Μέρκελ) δεν διακινδύνευσε μια τόσο μεγάλη οικονομική, κοινωνική και πολιτική διάσπαση» πρόσθεσε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ σε γραπτή του δήλωση.

Προηγούμενως είχε γίνει γνωστή η πρόθεσή του να παραιτηθεί από την προεδρία του SPD και την υποψηφιότητά του για τη διεκδίκηση της καγκελαρίας στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου. Και τις δύο θέσεις θα καταλάβει ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ενώ ο κ. Γκάμπριελ θα μετακινηθεί στο υπουργείο Εξωτερικών, δεδομένου ότι το Φεβρουάριο ο Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ θα εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Χρειάζεται μια αξιόπιστη νέα αρχή στον μεγάλο συνασπισμό και αυτήν την εκπροσωπεί καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον στην γερμανική κοινή γνώμη, ο Μάρτιν Σουτλ» καταλήγει ο κ. Γκάμπριελ.

Τελευταίες δημοσιεύσεις