Ένα φτηνό και γελοίο επιχείρημα των υποστηρικτών του "ΝΑΙ σε όλα" δίνει και παίρνει τις τελευταίες μέρες σε όλες σχεδόν τις τηλεοπτικές αντιπαραθέσεις

Δεν έχει λένε ο ΣΥΡΙΖΑ τα κότσια να πάρει την ευθύνη για τις επιλογές του, δεν έχει η κυβέρνηση το τσαγανό, δεν έχει προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας το πολιτικό ανάστημα να υλοποιήσει τις επιλογές του και έτσι ρίχνει τον μπαλάκι στον λαό, μεταθέτει σε αυτόν την ευθύνη της απόφασης. Κι αυτό λένε, είναι κακό γιατί διχάζει τον λαό!

 

Αναρωτιέμαι. Αν ήταν πρώτα το ΝΑΙ και μετά το ΟΧΙ, δεν θα ήταν υφαρπαγή;

 

Φυσικό είναι να το λένε αυτό. Γιατί αυτοί έχουν μάθει αλλιώς. Να παίρνουν τις αποφάσεις, χωρίς να τους ενδιαφέρει η γνώμη του λαού, παρά μόνο οι εισηγήσεις των συμβούλων και μυστικοσυμβούλων τους. Βασικά, μέχρι τώρα οι κυβερνήσεις που υποστήριζαν και εφάρμοσαν τα μνημόνια, δεν είχαν και σε πολλά πράγματα να αποφασίσουν. Γιατί εξ αρχής είχαν πάρει την βασική απόφαση. Ννα εφαρμόσουν και να στηρίξουν τα μνημόνια, με κάθε μέσο. Αυτό τους έφερε σε πλήρη αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα και τελικά οδήγησε στην πτώση τους. Διαχειρίζονταν επομένως την εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων με την προστασία των ΜΑΤ και του συνόλου του κατασταλτικού μηχανισμού και αξιοποιώντας στο έπακρο την προπαγανδιστική μηχανή ορισμένων τηλεοπτικών μέσων.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ με την απόφαση για το δημοψήφισμα τάραξε αυτά τα λιμνάζοντα νερά. Ανοίγει ασκούς του αιόλου. Είναι δυνατόν η πλέμπα, η γιαγιά στο χωριό που δεν ξέρει από ομόλογα και ELA να αποφασίσει για το μέλλον μας; Αναρωτιέμαι. Ποιός μέχρι τώρα αποφάσιζε στις εκλογές για την τύχη μας; Μήπως όλοι εμείς; Κι αν όλοι εμείς είμαστε ικανοί να αποφασίσουμε για τις τύχες της χώρας την επόμενη τετραετία, γιατί δεν είμαστε ικανοί να αποφασίσουμε για ένα επί μέρους ζήτημα, που θα καθορίσει όμως τις τύχες μας, μάλλον για χρονικό διάστημα πολύ μεγαλύτερο από μιά τετραετία;

Όσο για την πολιτική ευθύνη. Πολιτική ευθύνη σημαίνει ακριβώς, το να παίρνεις θέση στο δημοψήφισμα. Και η κυβέρνηση παίρνει την ευθύνη να στηρίξει την μία από τις δύο θέσεις. Και κάτι πολύ περισσότερο από αυτό. Παίρνει την πολιτική ευθύνη, να δηλώνει ότι αν η άποψη που υποστηρίζει δεν εγκριθεί, τότε θα προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις, γιατί ακριβώς θα βρίσκεται σε αναντιστοιχία με την άποψη που θα έχει πλειοψηφίσει.

Επίσης, ο λαός πράγματι χρειάζεται να παίρνει την ευθύνη. Να διαπαιδαγωγηθεί να παίρνει την ευθύνη. Τέρμα οι γκρίνιες για τις αποφάσεις που παίρνουν άλλοι για μας. Ε φίλε, εδώ είναι η τύχη σου. Διάλεξε. Μην μεμψιμοιρείς όμως συνεχώς και μην λες με κάθε τρόπο ότι φταίνε οι κακοί κυβερνήτες... γιατί σου δίνουν την δυνατότητα να αποφασίσεις.

 

Αλλά υπάρχει και ο διχασμός. Τι είναι πάλι αυτό; Διχασμός σημαίνει το να θέτεις στον κόσμο ένα δίλημμα και να τον καλείς να αποφασίσει; Αυτοί που έχουν διχάσει τον λαό χρόνια τώρα, που φοβούνταν εξ αιτίας της πολιτικής τους να κυκλοφορήσουν στους δρόμους, που τρομοκρατούσαν τον κόσμο να μην ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ γιατί θα έρθουν οι κομμουνιστές, αυτοί που σήμερα μιλάνε για προμελετημένα σχέδια και συνωμοσίες επιστροφής στη δραχμή, αυτοί που ανοιχτά συντασσονται με τους δανειστές και δεν βρίσκουν ούτε μιά κουβέντα έστω κριτικής να τους κάνουν, αυτοί μιλούν για επιχειρούμενο διχασμό.

Ο Βορίδης, ο Άδωνις, ο Σαμαράς και η Βούλτεψη να μιλούν για διχασμό λόγω του δημοψηφίσματος! Ο Μπαλτάκος μόνο λείπει από την παρέα τους.

 

 

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"