Ε

Ι

Δ

Η

Σ

Ε

Ι

Σ

o misthos tou Tsipra

H πρόσφατη δήλωση του Νίκου Φίλη ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός είναι εύπορος προκάλεσε πολλά σχόλια.  

Μιλώντας στο REAL FM για το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει τα παιδιά του στο ιδιωτικό, ο υπουργός Παιδείας δήλωσε: «Φτωχός είναι; Ο πρωθυπουργός της χώρας δεν είναι εύπορος; Τι ερώτηση είναι αυτή που μου κάνετε. Με μία έννοια είναι στους προνομιούχους οικονομικά. Έχει εισόδημα 70-80.000 ευρώ τον χρόνο. Δουλεύει και η γυναίκα του».

Το «Πρώτο Θέμα» δημοσίευσε την Κυριακή το ακριβές ποσό που εισπράττει ο πρωθυπουργός.  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι συνολικές μηνιαίες απολαβές του ανέρχονται σε 7.644,79 ευρώ. Από αυτά η βουλευτική αποζημίωση είναι 5.705 ευρώ και προστίθενται τα επιδόματα οργάνωσης γραφείου , οι ταχυδρομικές ατέλειες και τα έξοδα κίνησης.

Τον Απρίλιο του 2015 η Eurostat είχε δημοσιεύσει τις αμοιβές των ηγετών της Ε.Ε. και ο Αλέξης Τσίπρας ήταν στην 15η θέση μεταξύ των 23 μελών του Ευρωπαϊκού συμβουλίου.

Στην κορυφή της κατάταξης βρίσκεται ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, με ετήσιες απολαβές 317.496 χιλ. ευρώ, ενώ στη δεύτερη θέση ακολουθεί ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, με αποδοχές 298.495 χιλ. ευρώ. Στην τρίτη θέση με 288.000 χιλ. ευρώ βρίσκεται ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου, Ξαβιέ Μπετέλ, και ακολουθεί στην τέταρτη θέση η Μέρκελ με 250.000 χιλ. ευρώ. Την πέμπτη θέση με 212.000 χιλ. ευρώ και την έκτη με 204.411 χιλ. ευρώ καταλαμβάνουν οι πρωθυπουργοί Σαρλ Μισέλ (Βέλγιο) και Στέφαν Λόβφεν (Σουηδία).

Στην όγδοη θέση συναντάμε τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Ντέιβιντ Κάμερον, με αποδοχές 195.000 χιλ. ευρώ και στην ενδέκατη θέση βρίσκεται ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, με 179.000 χιλ. ευρώ. Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, καταλαμβάνει τη δέκατη τρίτη θέση με αποδοχές 115.000 χιλ. ευρώ.

Ο μισθός του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος βρίσκεται στη δέκατη πέμπτη θέση της κατάταξης, ανέρχεται στις 85.000 χιλ. ευρώ και ακολουθούν κατά σειρά ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι με 78.000 χιλ. ευρώ και ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης με 77.000 χιλ. ευρώ.

Πηγή φωτογραφίας: Reuters

 Fortunegreece.com

Σημείωση sepolia.net: Επ' ευκαιρία νομίζουμε ότι ένα επίδομα γκαρνταρόμπας θάταν χρήσιμο για τον πρωθυπουργό. Είναι φανερό, όπως εύκολα διαπιστώνει κανείς από την φωτογραφία στην αρχή του άρθρου, ότι μετά τα κιλάκια που πήρε ο Αλέξης, η ανάγκη ανανέωσης της γκαρνταρόμπας του είναι επιτακτική. Δείτε το κουμπί του σακακιού του, που είναι έτοιμο να τιναχτεί από την πίεση...

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"