Σεπόλια - Αθήνα, Ελλάδα, Κόσμος - η γειτονιά μας
prosfygopoulo2
Η European Homecare υποστηρίζει, ότι παρέχει τρόφιμα και κατάλυμα σε 15.000 πρόσφυγες σε ολόκληρη την Γερμανία, απασχολώντας συνολικά 900 εργαζόμενους.
Στελέχη της θεωρούν ότι είναι  «ένα Aldi σε σύγκριση με τις υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου». Εννοούν φυσικά ότι, όπως και η γνωστή αλυσίδα σούπερμαρκετ, προσπαθεί να επιτύχει οικονομίες κλίμακας και ιδιαίτερα χαμηλή τελική τιμή μέσω του μεγάλου όγκου των παραγγελιών. Σύμφωνα με την οικονομική επιθεώρηση Handelsblatt, το 2013 ο τζίρος της συγκεκριμένης εταιρείας αυξήθηκε κατά 80% φτάνοντας τα 16,7 εκατ. ευρώ.
Γιατί ; Οι μπίζνες με τους πρόσφυγες έχουν σημαντική συνεισφορά καθώς οι ανάγκες στέγασης τους είναι πιεστικές. Όπως λένε ειδικοί, «Όσο και να ψάξετε, σε όλη την Ευρώπη, δεν υπάρχει κοντέινερ ούτε για δείγμα». Αυτό προφανώς συμβαίνει λόγω μεγάλης ζήτησης για προσωρινά καταλύματα.
Μόνον η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση εκτιμά, ότι μέχρι το τέλος του 2015 θα πρέπει να διαχειριστεί την άφιξη 800.000 προσφύγων και διαθέτει για το σκοπό αυτό έξι δισεκατομμύρια ευρώ. Για δήμους και κοινότητες η συνεχής ροή προσφύγων σημαίνει κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Για επιχειρηματίες σημαίνει πολλά υποσχόμενες ευκαιρίες στην «προσφορά υπηρεσιών».

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η κατάσταση στα προσωρινά καταλύματα, όπου «υπάρχουν ιδιοκτήτες που θέλουν να εκμεταλλευθούν την κατάσταση και προσφέρουν άχρηστα καταλύματα, θεωρώντας ότι οι δήμοι δεν θα έχουν άλλη επιλογή παρά να τα αποδεχθούν. Το πιο απίστευτο: εμφανίστηκε ακόμη κι ένα fund με έδρα στα νησιά Κέιμαν, γνωστό φορολογικό παράδεισο, το οποίο προφανώς με κάποιον τρόπο κατάφερε να αποκτήσει ακίνητα στην πόλη του Χαμ.

Είστε Σεπόλια και ψάχνετε για ...

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Διαβάστε κι αυτά αν θέλετε

Το sepolia.net χρησιμοποιεί cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του sepolia.net στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.