Σεπόλια - Αθήνα, Ελλάδα, Κόσμος - η γειτονιά μας

2193096

Καθημερινά δέχομαι ερωτήσεις για την ψήφο της Κυριακής. Στη δουλειά, στη γειτονιά, στα ψώνια, στο διαδίκτυο: τι να κάνουμε (όπως τα κάνανε / τα κάναμε; )

Δεν υπάρχει απάντηση. Κι εγώ απαντήσεις θέλω, αλλά όσες φορές έκανα τις ερωτήσεις απαντήσεις δεν υπήρξαν.

Εντάξει, θα ψηφίσω τον Τσίπρα (θα ήθελα να πω δεν θα ψηφίσω τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πάνε σετ). Και λοιπόν;

Δεν έχει λοιπόν. Μια ζωή ψήφιζα μικρά κόμματα, μέχρι τον Ιούνιο του ’14 και τον Ιανουάριο του ’15. Τα μεγάλα κόμματα ανέκαθεν με ενοχλούσαν, αλλά και το μικρό κόμμα (οι Οικολόγοι Πράσινοι) δε φτούρηξε: τελείωσε (για μένα) τους πρώτους μήνες του 2013. Και ο ΣΥΡΙΖΑ μ΄ ενοχλούσε – τώρα πια με ενοχλεί αφόρητα. Όχι γιατί συνέβη κάτι τραγικό, αλλά γιατί τον ψήφισα δυο φορές και πάω για τρίτη.

Ξέρω τι θα συμβεί, μόνο σε μια περίπτωση: αν η ανάλυση που κάνω επιβεβαιωθεί (ως τώρα… πέφτω μέσα 100%). Ως εξωτερικός παρατηρητής. Ως πελάτης. Όχι ως συμμέτοχος πολίτης, αλλά ως αποδέκτης αυτού που θα προκύψει από τις εσωκομματικές ζυμώσεις σ’ έναν κλειστό κύκλο «στελεχών». Κι αυτός ο αμιγώς επαγγελματικός κύκλος μπορεί ν’ αλλάξει σύνθεση, αλλά δεν θα ανοιχτεί ποτέ στην κοινωνία, στους πολίτες, στα πραγματικά προβλήματα των ανθρώπων.

(Όχι ότι τα μέλη και τα στελέχη – ακόμα και τα ανώτερα – του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε καλύτερη θέση, μην παρεξηγούμαστε. Το μόνο παραπάνω που διαθέτουν είναι το άγχος και η σκασίλα. Εκτός απ’ αυτούς που έχουν σηκωμένη ψηλά την αριστερή τους μύτη κι αυτό τους φτάνει).

Δεν μπορώ να πάρω καμιά ευθύνη, πέραν αυτής του παρατηρητή που σημειώνει κάτι στο προσωπικό του ηλεκτρονικό ημερολόγιο.

Συνεπώς… μη με ρωτάτε! ;-)

ΥΓ. Η φωτογραφία είναι μετά από μια αμήχανη συζήτηση περί ψήφου που είχα προχθές, στην Περαία, στη γιορτή της φασολάδας.


panosz.wordpress.com

Είστε Σεπόλια και ψάχνετε για ...

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Διαβάστε κι αυτά αν θέλετε

Το sepolia.net χρησιμοποιεί cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του sepolia.net στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.