Σεπόλια - Αθήνα, Ελλάδα, Κόσμος - η γειτονιά μας

refugees21

Μια Ουγγαρέζα δημοσιογράφος αποκάλυψε τα σοκαριστικά σχέδια της κυβέρνησης της Βουδαπέστης να εμποδίσει τους αιτούντες άσυλο από την είσοδο στη χώρα. Τα μέτρα θα ισχύσουν από αύριο (15 Σεπτεμβρίου).

Γράφοντας για το Index, η Kata Janecskó, αποκάλυψε συγκλονιστικά στοιχεία του ουγγρικού σχεδίου.

Σύμφωνα με το άρθρο, ο πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν θα προβεί σε δύο κινήσεις κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας καθώς και την επόμενη όταν θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του φράχτη στα σύνορα με τη Σερβία.

Πρώτον, ο Ορμπάν θα κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ανεξάρτητα του πόσο εξωφρενικό αυτό μπορεί να φανεί σε μια χώρα της ΕΕ σε καιρό ειρήνης.

Δεύτερον, στις 15 Σεπτεμβρίου, θα προβεί σε τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Νόμου Ποινικής Δικονομίας και θα προβλέπουν:

Οι πρόσφυγες θα μπορούν να προσπαθήσουν να εισέλθουν στην Ουγγαρία από τα επίσημα σύνορα, όπου οι αρχές θα τους σταματούν, και εάν δεν έχουν βίζα Σένγκεν, και θα τους στέλνει πίσω στη Σερβία.

Αν οι μετανάστες ζητήσουν άσυλο στο σημείο διέλευσης των συνόρων, επίσης θα στέλνονται πίσω στη Σερβία με το πρόσχημα ότι θα έπρεπε να είχαν ζητήσει άσυλο εκεί. Οι ουγγρικές αρχές είναι ευτυχείς που η Επιτροπή κήρυξε τη Σερβία μια ασφαλή χώρα, και υποθέτουν ότι το Βελιγράδι είναι υποχρεωμένο να λάβει πρόσφυγες, γιατί διαφορετικά μπορεί να χάσει το καθεστώς υποψήφιας χώρας της ΕΕ.

Σε περίπτωση που οι πρόσφυγες εισέλθουν παράνομα στην Ουγγαρία, την πράξη τους θα θεωρείται ποινική. Το σκαρφαλώσουν στο συνοριακό φράκτη, προκαλέσουν ζημιές, ακόμα και να παρεμποδίσουν το έργο του, θα προκαλέσει ποινικές διώξεις.

Κατά συνέπεια, οι πρόσφυγες θα πρέπει να τεθούν υπό «κατοίκον περιορισμό» σε ένα στρατόπεδο κράτησης, επειδή δεν έχουν ουγγρική διεύθυνση, θα οδηγηθούν σε ένα δικαστήριο έκτακτης ανάγκης το οποίο θα πρέπει να προβεί μια ετυμηγορία σε 8 ημέρες (σε περίπτωση που συλληφθούν στα σύνορα) ή 15 ημέρες (εάν συλληφθούν στο εσωτερικό της χώρας).

Τα νέα δικαστήρια

Σύμφωνα με το νέο δικονομικό δίκαιο, το οποίο παραβιάζει το δίκαιο της ΕΕ, οι πρόσφυγες, οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι στην πραγματικότητα, θα πρέπει να πάνε σε δίκη χωρίς πρόσβαση σε μεταφραστές. Τα έγγραφά τους δεν θα μεταφραστούν, και δεν θα λάβουν ένα μεταφρασμένο αντίγραφο των κατηγοριών του εισαγγελέα καθώς και της ετυμηγορίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που αποκαλύπτει το Index.hu, θα μεταφερθούν κοντέινερ στα εξωτερικά σύνορα για να χρησιμεύσουν ως προσωρινά δικαστήρια σε περιπτώσεις διέλευσης των συνόρων.

Οι νεαροί δεν θα τύχουν ειδικής μεταχείρισης ενώ οι εφέσεις των προσφύγων θα απορρίπτονται σχεδόν αμέσως.

Το νέο σύστημα εξασφαλίζει ότι οι πρόσφυγες θα έχουν ποινικό μητρώο, και ότι μπορούν να απελαθούν από την Ουγγαρία με επισήμανση στο Σύστημα Πληροφοριών Σένγκεν (SIS), ότι έχουν διαπράξει έγκλημα. Αυτό θα τους στερούσε αυτομάτως την είσοδο στη ζώνη Σένγκεν για 10 χρόνια.

EurActiv

*φωτογραφία [Index.hu]

Είστε Σεπόλια και ψάχνετε για ...

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Διαβάστε κι αυτά αν θέλετε

Το sepolia.net χρησιμοποιεί cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του sepolia.net στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.