Σεπόλια - Αθήνα, Ελλάδα, Κόσμος - η γειτονιά μας

papanikos ekloges 1

Σε άρθρο- αφιέρωμα στον Βρετανικό Observer, ο Γιάνης Βαρουφάκης κάνει λόγο ότι ο Αλέξης Τσίπρας έπεσε θύμα των συμβούλων του, αλλά και του εγώ του.

Μιλώντας στον δημοσιογράφο Andrew Anthony, ο πρώην ΥΠΟΙΚ αναφερόμενος στο δημοψήφισμα, αναφέρει ότι «ο Τσίπρας πήρε μια απόφαση την νύχτα του δημοψηφίσματος, όχι μόνο να συνθηκολογήσει στην τρόικα, αλλά παράλληλα και να εφαρμόσει και τους όρους της συνθηκολόγησης, υπό την αίρεση ότι θα είναι καλύτερο οι όροι της συνθηκολόγησης να εφαρμοστούν από μια προοδευτική κυβέρνηση, παρά να το αφήσει αυτό στα εγχώρια ανδρείκελα της τρόικα, που θα εφάρμοζαν τους όρους της συνθηκολόγησης με ενθουσιασμό».

Πάντως για τον ίδιο θα ήταν καλύτερα να «υποχωρούσαν στην αντιπολίτευση» παρά να συμφωνήσουν με τους όρους, καθώς το κόμμα θα εξαναγκαζόταν να «μεταλλαχθεί» σε αυτό που δεν θα ήθελε.

«Είναι ξεκάθαρο», συνεχίζει ο κ. Βαρουφάκης, «ότι άπαξ και ξεκινήσεις την εφαρμογή των μέτρων, δεν θα έχει βάση να λες συνεχώς, «περνάω τον Χ νόμο από τη βουλή, ακόμα και αν πιστεύω ότι είναι τοξικός»».

Όπως αναφέρει ο πρώην υπουργός, έχει γίνει μάρτυρας της μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτοί στο κόμμα και την κυβέρνηση που μεταλλάχθηκαν, στράφηκαν ενάντια σε αυτούς που αρνήθηκαν να μεταλλαχθούν, με αποτέλεσμα μια διάσπαση του κόμματος μας, κάτι που δεν άξιζε στους γενναίους ψηφοφόρους που ψήφισαν «ΟΧΙ»».

Κατά την άποψη του, ο Αλέξης Τσίπρας έπεσε θύμα των συμβούλων του, αλλά και του εγώ του, ενώ θέλει να γίνει ο «νέος De Gaulle ή περισσότερο Mitterrand», αναφέρει ο κ. Βαρουφάκης.

Όσο για την πιθανολογούμενη συμμετοχή του στην Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο πρώην ΥΠΟΙΚ δηλώνει ότι δεν πρόκειται να συνταχθεί με το κόμμα, αλλά και ότι δεν ανοίξει αντιπαράθεση με τη ΛΑΕ.

Ερωτηθείς αν θα επέστρεφε στην ακαδημαϊκή του καριέρα, ο Γιάνης Βαρουφάκης απαντά ότι είναι μέλος του κοινοβουλίου που έχει μια δέσμευση έναντι των ψηφοφόρων του- «και δεν προτίθεμαι να τους εγκαταλείψω», λέει χαρακτηριστικά.

Μάλιστα στην ερώτηση αν θα επέστρεφε στην κυβέρνηση, χωρίς δεύτερη σκέψη απάντα «ναι», για να παρέμβει η σύζυγος του, Δαναή Στράτου, και προσθέσει «εξαρτάται από την κυβέρνηση».


panosz.wordpress.com

Είστε Σεπόλια και ψάχνετε για ...

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Διαβάστε κι αυτά αν θέλετε

Το sepolia.net χρησιμοποιεί cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του sepolia.net στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.