Που βρίσκεται και πως κινείται ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης;

Ο ένας από τους δύο σωματοφύλακες του Αλέξης Τσίπρα έχει σχεδόν εξαφανιστεί από το πολιτικό προσκήνιο, μετά τον ανασχηματισμό της 18 Ιουλίου.

Θυμίζουμε ότι ο Σακελλαρίδης ήταν μέχρι τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος και από αυτούς που φαίνεται να συνδιαμόρφωναν τις πολιτικές απόψεις της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες πριν τον ανασχηματισμό, ήθελε ο ίδιος να εγκαταλείψει την θέση του κυβερνητικού εκπρόσωπου, ενώ ταυτόχρονα είχε αρνηθεί και την ανάληψη του Υπουργείου Εργασίας, στην θέση του Στρατούλη.

Τελικά, του ανατέθηκε η θέση του 3ου κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου. Αλλά εφ' όσον ο Νίκος Φίλης, συνέχισε κανονικά να εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ στην βουλή, ο Σακελλαρίδης ουσιαστικά έμεινε χωρίς αντικείμενο.

Πολιτικά, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης κράτησε μιά σχετικά ουδέτερη στάση, όταν οι εσωτερικές διαμάχες στον ΣΥΡΙΖΑ πήραν δημόσιο χαρακτήρα, ενώ τάχθηκε φανερά υπέρ της διεξαγωγής έκτακτου συνέδριου το γρηγορότερο δυνατόν.

Το τελευταίο διάστημα έχει κυριολεκτικά εξαφανισθεί.

Πρόκειται για προσωπικούς λόγους που τον οδήγησαν σε αυτό ή απλώς δεν θέλει να αναμιχθεί στις εσωτερικές αντιπαλότητες του ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα βέβαια πήραν άλλη μορφή, με την δημιουργία της Λαϊκής Ενότητας;

Πρόκειται για επένδυση στο πολιτικό μέλλον του; για αποστασιοποίηση από πλευρές που με καμία τους δεν θέλει να συμπράξει; για απογοήτευση μετά την στροφή του Τσίπρα; ή κάτι άλλο;

data-matched-content-rows-num="4,2" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked"