Σεπόλια - Αθήνα, Ελλάδα, Κόσμος - η γειτονιά μας
Untitled by OKTANA for My Pillow Book 2
Ας μην ξεχνάμε, ότι οι διαθέσεις των (συν)εταίρων φάνηκαν πολύ νωρίς και μάλιστα... θεσμικά, όταν μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, τέσσερις μέρες μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ομολόγησε με θράσος, την παραίνεσή του  στον Έλληνα Πρωθυπουργό, λέγοντας ότι θα ήταν προτιμότερη μία συμμαχία με το Ποτάμι πάρα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες....
Στο ίδιο μοτίβο, λίγες εβδομάδες αργότερα, στις 5 Απριλίου οι "καλά πληροφορημένοι" "Financial Times" έγραφαν: "Πολλοί αξιωματούχοι των Βρυξελλών -και αρκετοί υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης- πιέζουν παρασκηνιακά τον πρωθυπουργό να πετάξει έξω από την κυβέρνηση την Άκρα Αριστερά του Συ.Ριζ.Α για να υπογραφεί μια συμφωνία. (...) Το σχέδιο είναι να σχηματίσει ο Τσίπρας μια νέα κυβέρνηση συνασπισμού με το Ποτάμι και το Πα.Σο.Κ (...)".
 
Η όλη επιχείρηση διάσπασης του κυβερνητικού επιτελείου σε "καλούς" και "κακούς" ήταν -ή τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι αναμενόμενη. 
 
Το κλίμα που ήταν όμως από την αρχή στραβό, το έφαγε κι ο γάιδαρος, γιατί αν θέλομε να σοβαρευτούμε, οι (συν)εταίροι μας, μπορούν να λένε ό,τι θέλουνε κι εμείς μπορούμε από τη μεριά μας να ισχυριζόμαστε ευλόγως ότι στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο, έχει εγκαθιδρυθεί μια εξουσία εκδικητική και αντιδημοκρατική, αλλά με τα λόγια δεν προχωράει κανείς και τίποτα.
 
Το «όχι» που έγινε «ναι» κινδυνεύει τώρα να γίνει ακόμα χειρότερο, ακριβώς όπως ήθελαν οι (συν)εταίροι μας από την αρχή, τελικά. 
 
Το δικό τους θα γίνει οριστικά, των (συν)εταίρων, αν εξαφανιστούν εκλογικά οι Ανεξέλ κάτω του 3% και αποδυναμωθεί ο λεγόμενος «προεδρικός» Συ.Ριζ.Α. 
 
Με τις ποταμίσιες όχεντρες που φυλάνε τον εθνικό μας εργολάβο και τους υπόλοιπους που καταχράστηκαν την εξουσία που τους εκχωρούσαμε σαράντα-τόσα, χρόνια, λογαριάζουν κάποιοι ότι θα συνεργαστούν για να κυβερνήσουν? Λογαριάζουν χωρίς τον αγανακτισμένο ξενοδόχο που του έχετε κάνει όλοι το ξενοδοχείο του μαντάρα.
 
Χώρια ο κόσμος που θα σιχαθεί να πάει στις κάλπες...
 
Έτσι κύλησαν και χάθηκαν οι 200 πρώτες μέρες της κυβέρνησης και βέβαια γι’ αυτό δεν φταίνε οι (συν) εταίροι μας, αυτοί τη δουλειά τους κάνουν και το βασικό ερώτημα, παραμένει πάντα τι κάνουμε εμείς για τα προβλήματά μας.
 
Το νόμισμα, σου λέει ο άλλος... Ας το λήξουμε το θέμα με ένα δημοψήφισμα, τώρα που πήραμε το κολάι και με τα δημοψηφίσματα: ευρώ θέλουμε ή δραχμή?
 
Να απαντήσει ο κόσμος, να τελειώνουμε! 
 
Να σκύψουμε μετά απερίσπαστοι το κεφάλι και να κουβεντιάσουμε, κάνοντας και τη δουλειά του μυρμηγκιού που ποτέ δεν ξεκινάει… 
 
Εν τω μεταξύ όμως προέχει η ομόνοια και οι «αναμάρτητοι» πρέπει να αναλάβουν κι αυτοί τις ευθύνες τους, διότι όλοι μαζί κυβερνούσαν τόσους μήνες και ο Λαφαζάνοφ, μπαινόβγαινε τακτικότατα στο Μέγαρο Μαξίμου όλον τον προηγούμενον καιρό... Όλοι ήξεραν! Όλοι γνώριζαν για το έγκλημα κι αφού όλοι μαζί τα έκαναν χειρότερα κι από τα μούρα τους, τώρα ας σκύψουν το κεφάλι και να βάλουν πλάτη. Διότι δεν πείθεται εύκολα ο μέσος Έλληνας από το πρόταγμα «Πάμε στη δραχμή και μετά, βλέποντας και κάνοντας».
 
Στο εξωτερικό μέτωπο, ορθώς πρέπει να πάρει το βάρος των ευθυνών του και ευρωπαϊκό κοινοβούλιο για το ελληνικό ζήτημα, αλλά κανείς δεν φαίνεται να καταλαβαίνει τις εκκλήσεις της Προέδρου της Βουλής. Έτσι οι εργασίες της επιτροπής ελέγχου του χρέους έχουν ατονήσει κι ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδα, ακόμα δεν έχει κληθεί να καταθέσει για τη Siemens, και να με έναν σμπάρο δυο τριφώνια, αλλά που... 
 
Ακούω κάποιους που λένε ότι το παράνομο του χρέους είναι έωλο και ότι η σταυροφορία για τον έλεγχό του, είναι γύμνασμα φαντασιακού περιεχομένου. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα, γιατί δεν υπάρχει μόνον ο έλεγχος των πηγών, αλλά και των χρήσεων αυτών των δάνειων κεφαλαίων. Να δούμε βρε αδερφέ, μαζί τα φάγαμε όλοι μαζί που μας λέγανε ή μήπως κάποιοι έφαγαν περισσότερο, μερικοί μάλιστα μέχρι σκασμού? 
 
Ούτε έχομε κάνει τίποτα ουσιαστικό μέχρι σήμερα επ’ αυτού καθώς και δείχνομε να ξεχνάμε ότι δεν υπάρχει μόνο το χρέος που μας κάνει τον βίο, αβίωτο. Υπάρχουν και οι συνθήκες που έχουν παραβιαστεί, υπάρχουν και οι ληστρικοί χειρισμοί, όπως εκείνο το P.S.I. που όπως έχει γίνει εντελώς ξεκάθαρο πια και έχει διατυμπανιστεί πια σε όλους τους τόνους, ήταν ένα σχέδιο κατά του ελληνικού δημόσιου συμφέροντος και υπέρ της σωτηρίας ιδιωτικών γαλλογερμανικών τραπεζών. 
 
Αυτά κι άλλα πολλά, είναι ζητήματα που έπρεπε να συζητούνται τώρα, εντός κι όχι εκτός των "θεσμών". Θεσμοί δεν είναι μόνο αυτοί της τρόικας. Υπάρχουν και άλλοι θεσμοί... Οι θεσμοί της ευρωπαϊκής δικαιοσύνης που έχουν κανόνες που δεν επιτρέπουν να κόβει την ίδια τη σάρκα του ο υπόχρεος δανειολήπτης για να εξοφλήσει τα χρέη του. Γιατί να μην υπάρχει νομικός παραστάτης που να διεκδικεί, εδώ και τώρα, την αποκατάσταση της νομιμότητας. Κανείς δεν θέλει να καταλάβει ότι δεν υπάρχει αυτή η πατσαβούρα η "ΤΙΝΑ" παρά μόνο στη νοσηρή φαντασία μας κι ότι πρέπει να συνέλθουμε και χωρίς τσαμπουκάδες να διεκδικήσουμε την αναψηλάφηση του ζητήματος της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα...
 
Ούτε, όμως, μπορούμε να περιμένουμε νέα δανεικά κι αυτό είναι ένα γεγονός ανεξάρτητο από το νόμισμα που θα διαλέξουμε... Αλλά εμείς, όμως, 200 μέρες τώρα γενικολογούμε μεγαλόστομα και μετά, μόνο κομματοσκυλοκαυγάδες παρακολουθούμε μαζί με μπόλικη αερολογία, ένθεν και ένθεν
 
Κουβέντα για την παραγωγική ανασυγκρότηση, έστω ξεκινώντας από τα βασικά, που λέγαμε συντρόφισσα...
 
Ακούς εκεί εκλογές, όταν οι τσιμινιέρες της οικονομίας έχουν «παγώσει» και το κράτος πλέει σε αχαρτογράφητα νερά, έρμαιο της προχειρότητας…
 
Δουλειά, βρε, και λίγη σοβαρότητα επιτέλους
 
 
Η σύνθεση είναι από την ΟΚΤΑΝΑ -my-pillow-book.blogspot.com
 

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Το sepolia.net χρησιμοποιεί cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του sepolia.net στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.