Σεπόλια - Αθήνα, Ελλάδα, Κόσμος - η γειτονιά μας

erxetai kategida

Παίζουν με τα νεύρα μας «οι θεσμοί» - αλλά και με το παρόν και το μέλλον μας.

Αν μετά τις τόσες υποχωρήσεις που έκανε η ελληνική κυβέρνηση, οι θεσμοί συνεχίζουν να απαιτούν περισσότερες, τότε αυτό μάλλον σημαίνει ότι η ελληνική έξοδος από την Ευρωζώνη δεν θα είναι ατύχημα, αλλά προμελετημένο έγκλημα.

Ο Αλέξης Τσίπρας πραγματικά έφτασε να προτείνει μιά "επαίσχυντη" συμφωνία, ένα νέο μνημόνιο τοξικής δράσης. Για τις ευθύνες του και για τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης συνολικά, δεν είναι ή κατάλληλη ώρα για συζήτηση.

Αλλά κι αν αυτήν, την τελευταία κίνηση της ελληνικής κυβέρνησης, οι θεσμοί την απορρίπτουν και απαιτούν κάτι περισσότερο, τότε αυτό αυτομάτως μας οδηγεί να σκεφτούμε ότι ποτέ δεν ήθελαν την επιτυχία των διαπραγματεύσεων. Είτε επειδή θέλουν μιά Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα είτε επειδή θέλουν μιά Ελλάδα χωρίς τον Τσίπρα.

Εμείς πως θα αντιδράσουμε; Θα δεχτούμε μιά ακόμα ταπείνωση; Που πήγε η αξιοπρέπεια που υπόσχονταν στις αρχές η Ελληνική κυβέρνηση; Το δάκρυ του Τσίπρα στην βουλή, στην εναρκτήρια ομιλία του σαν πρωθυπουργός, γιατί χύθηκε;

Μάλλον, όπως είπε και ο Άδωνις, οι θεσμοί επιθυμούν να δούν τις γυναίκες μας παραδουλεύτρες, τις κόρες μας πουτάνες και τον Βορίδη πρωθυπουργό...

Είστε Σεπόλια και ψάχνετε για ...

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Διαβάστε κι αυτά αν θέλετε

Το sepolia.net χρησιμοποιεί cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του sepolia.net στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.