Σεπόλια - Αθήνα, Ελλάδα, Κόσμος - η γειτονιά μας

Την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου διασώθηκαν, από σκάφη του πολεμικού ναυτικού της Ιταλίας και με την βοήθεια ιδιωτικών σκαφών διαφόρων ανθρωπιστικών οργανώσεων, 6.055 μετανάστες που επέβαιναν σε 39 σκάφη και σκαφίδια και βρίσκονταν ανοικτά της Λιβύης, περίπου 30 ναυτικά μίλια από τις ακτές της.

Αυτή η διάσωση συνέπεσε με την 3η επέτειο του ναυαγίου της Λαμπεντούζα. Στις 3 Οκτωβρίου του 2013 ένα πλοίο γεμάτο μετανάστες, πήρε φωτιά και βυθίστηκε κοντά στο ιταλικό νησί Λαμπεντούζα με αποτέλεσμα να καταμετρηθούν 366 θύματα.

Ο αριθμός των διασωθέντων της χθεσινή ημέρας δεν αποτελεί και ρεκόρ, εφ' όσον στις 30 Αυγούστου είχαν διασωθεί συνολικά 6.500 μετανάστες από το ιταλικό ναυτικό.

Μερικές, οι πιό γνωστές ανθρωπιστικές οργανώσεις που πήραν μέρος στην διάσωση με δικά τους σκάφη, ήταν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, οι Save the Children, η Sea-Eye και η ProActiva Open Arms.

Είστε Σεπόλια και ψάχνετε για ...

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Διαβάστε κι αυτά αν θέλετε

Το sepolia.net χρησιμοποιεί cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του sepolia.net στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.