Το sepolia.net χρησιμοποιεί cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του sepolia.net στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.

Επικαιρότητα
Pin It Button

Nsa Ypoklopes

Σύμφωνα με έγγραφα της NSA (υπηρεσία ασφαλείας των ΗΠΑ) που αποκάλυψε ο ιστότοπος Wikileaks και αναδημοσιεύουν ο ιστότοπος mediapart και η εφημερίδα Liberation, οι αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας παρακολουθούσαν και κατέγραφαν τις συνομιλίες των Γάλλων προέδρων Σιράκ, Σαρκοζί και Ολάντ.

Μέσω αυτών μάλιστα αποκαλύπτεται ότι ο πρόεδρος Ολάντ είχε συγκαλέσει τον Μάϊο του 2012 έκτακτο μυστικό υπουργικό συμβούλιο, με θέμα την αντιμετώπιση των συνεπειών πιθανής εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Τα έγγραφα αποκαλύπτουν μιά εξάχρονη περίοδο παρακολουθήσεων, από το 2006 έως το 2012.

Η Γαλλική κυβέρνηση ουσιαστικά επιβεβαίωσε αυτήν την αποκάλυψη. «Δεν είναι αποδεκτό μεταξύ συμμάχων», δήλωσε ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Στεφάν Λε Φολ. Ενώ για σήμερα ο Φρανσουά Ολάντ συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη, με τη συμμετοχή των σημαντικότερων υπουργών και μελών της ηγεσίας των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων και των γαλλικών υπηρεσιών Πληροφοριών.

Αν αυτά γίνονται με τους προέδρους της Γαλλικής Δημοκρατίας, φανταστείτε τι γίνεται με τους έλληνες πρωθυπουργούς, υπουργούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους. Θυμάστε, την περίφημη υπόθεση υποκλοπών των Κ. Καραμανλή, για την οποία ακόμα διεξάγεται έρευνα. Όπως επίσης και το ότι πριν λίγο καιρό, επί "μνημονιακής" κυβέρνησης, είχε διαρρεύσει στο τύπο ότι εντοπίστηκαν τηλεφωνικές υποκλοπές στην περιοχή του Μαξίμου, χωρίς όμως να δοθεί περαιτέρω συνέχεια στο θέμα.

Δεν χρειάζεται επομένως και πολλή φαντασία για να σκεφτεί κάποιος το τι γίνεται σήμερα, που ο κόσμος ολόκληρος έχει αντιμετωπίσει ένα νέο και σχετικά άγνωστο έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος εμφανίζεται να έχει αμφιλεγόμενες προθέσεις.

Ίσως, οι μόνοι που μπορούν έγκυρα να μας ενημερώσουν για τις "πραγματικές" απόψεις των διαφόρων συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, να είναι οι υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ.

 

Τελευταίες δημοσιεύσεις