Σεπόλια - Αθήνα, Ελλάδα, Κόσμος - η γειτονιά μας

Σε αντίθεση με τα όσα μας καταλογίζουν οι Γερμανοί και λοιποί Ευρωπαίοι, οι Έλληνες εργάζονται τις περισσότερες ώρες από όλες τις υπόλοιπες χώρες στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις που έκανε ο Οργανισμός Oικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης ( OECD) το 2013, η χώρα μας βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, με μέσο όρο εργασίας τις 42 ώρες την εβδομάδα.

(σ. sepolia.net - κι εδώ φυσικά δεν υπολογίζεται η μαύρη υπερωριακή εργασία, η οποία είναι ένα φαινόμενο που ανθεί στην χώρα μας).

Ακολουθεί η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Γαλλία που βρίσκονται πάνω από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι 37,2 ώρες εργασίας την εβδομάδα.

Η χώρα με τον μικρότερο μέσο όρο εργασίας ωρών εργασίας σε μια εβδομάδα είναι η Ολλανδία με 30 ώρες . Βέβαια εξηγείται καθώς μεγάλο κομμάτι των Ολλανδών εργάζονται part time. Όπως αναφέρουν τα στατιστικά πάνω από το μισό των εργαζόμενων στην Ολλανδία δουλεύουν part time. Το καλύτερο ωράριο στην Ευρώπη,  είναι 35 ώρες την εβδομάδα στην Γαλλία.

chartoftheday 3297 greeks work the longest hours in europe n

 

Είστε Σεπόλια και ψάχνετε για ...

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Διαβάστε κι αυτά αν θέλετε

Το sepolia.net χρησιμοποιεί cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του sepolia.net στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.