Σεπόλια - Αθήνα, Ελλάδα, Κόσμος - η γειτονιά μας

velkouleskou3

Όπως διαβάσαμε στον σημερινό τύπο, αντικαταστάθηκε ο επικεφαλής τα δύο τελευταία χρόνια της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα Ρίσι Γκογιάλ, από την Ρουμάνα οικονομολόγο Ντέλια Βελκουλέσκου.

Η κ Βελκουλέσκου δεν είναι φυσικά άγνωστη στην ελληνική αντιπροσωπεία, εφ' όσον ήδη συμμετείχε στην διαπραγματευτική ομάδα του ΔΝΤ για την Ελλάδα και το προηγούμενο διάστημα. Είχε μάλιστα χρηματίσει υπεύθυνη του προγράμματος του ΔΝΤ και για την Κύπρο, όπου επάξια είχε κατακτήσει το επίθετο "Δρακουλέσκου", με την πολύ αυστηρή στάση που είχε κρατήσει απέναντι στον Νίκο Αναστασιάδη, πρόεδρο της Κύπρου.

Άσχετα όμως με τις απόψεις της και την στάση που κρατάει στις διαπραγματεύσεις, Δρακουλέσκου, Βελκουλέσκου ή Μοράου (όπως ήταν το επίθετό της πριν παντρευτεί) υποδηλώνει μιά ποιοτική βελτίωση της παρουσίας της τρόϊκας στην χώρα μας, η οποία προέκυψε ως αποτέλεσμα των ισχυρών πιέσεων της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο προηγούμενος

goyial1

Η επόμενη (η διαφορά είναι εμφανής...)

velkouleskou1velkouleskou2

 

Είστε Σεπόλια και ψάχνετε για ...

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Διαβάστε κι αυτά αν θέλετε

Το sepolia.net χρησιμοποιεί cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του sepolia.net στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.