Το sepolia.net χρησιμοποιεί cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του sepolia.net στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.

Επικαιρότητα
Pin It Button

Tsipouro0

Χαμός στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με το θέμα του χύμα τσίπουρου και τις προτάσεις που έρχονται μέσω της εφαρμογής της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ για την ανάγκη κατάργησής του!

Σύμφωνα με το in.gr, η δεύτερη «εργαλειοθήκη» του ΟΟΣΑ για τον ανταγωνισμό που παραδόθηκε στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας περιλαμβάνει ρυθμίσεις, που διέπουν, μεταξύ άλλων, τον κλάδο των ποτών και συγκεκριμένα προτείνουν την απαγόρευση της παραγωγής και εμπορίας χύμα τσίπουρου και συναφών προϊόντων.

Η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ετησίως 17 - 19 εκατ. λίτρα τσίπουρου διακινούνται αφορολόγητα, την ώρα που 67 μεγάλες μονάδες του κλάδου παράγουν 3 εκατ. λίτρα που φορολογούνται με 12,75 ευρώ ανά λίτρο καθαρής αλκοόλης και περίπου 30.000 μικρών αποσταγματοποιοί  που δηλώνουν ότι παράγουν 5-7 εκατ. λίτρα και έχουν πολύ μικρότερη φορολογία, 1,33 ευρώ ανά λίτρο αλκοόλης.

Η πρόταση του Οργανισμού είναι να καταργηθεί η διακίνηση «χύμα» τσίπουρου και όποιες ποσότητες δεν είναι τυποποιημένες να κατάσχονται.

Το θέμα όπως είναι φυσικό απασχόλησε αμέσως τα κοινωνικά δίκτυα και κυρίως το twitter. Τα σχόλια που μπορεί να διαβάσει κάποιος εκεί είναι πράγματι απολαυστικά.

Δείτε μερικά αποσπάσματα, ενώ στο τέλος του άρθρου υπάρχει ζωντανή τροφοδοσία από to twitter και από το #FREE_TSIPOURO.

Tsipouro1Tsipouro2Tsipouro3Tsipouro4Tsipouro5Tsipouro6Tsipouro8

 

ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ TWITTER

Τελευταίες δημοσιεύσεις