Σεπόλια - Αθήνα, Ελλάδα, Κόσμος - η γειτονιά μας

karatzova1

Μια τρομερή εργατικότητα έπιασε τους ντόπιους στο χωριό Άθυρα, οι οποίοι εντελώς τυχαία όργωσαν και έσκαψαν μια έκταση 100 στρεμμάτων στον παλιό αεροδιάδρομο Αξιού.

Η αυταπάρνηση και των ντόπιων να οργώσουν έναν αεροδιάδρομο αντί να τσικνίσουν στη βεράντα τους εξηγείται αν σκεφτεί κανείς ότι ο χώρος προοριζόταν για την φιλοξενία 3000 προσφύγων.

Όταν σήμερα το πρωί έφτασε στο σημείο κλιμάκιο του στρατού για αυτοψία του χώρου ώστε να στηθούν οι σκηνές, διαπιστώθηκε ότι ο χώρος είναι πλέον ακατάλληλος για την εγκατάσταση προσφύγων, αφού η έκταση ήταν πλέον σκαμμένη.

Όπως διαβάζουμε στο karatzova.com οι κάτοικοι των Αθύρων προετοιμάζονταν για εισβολή:

Οι κάτοικοι των Αθύρων βρίσκονται σε επιφυλακή και το πρωί κτύπησαν οι καμπάνες της εκκλησίας καλώντας  τον κόσμο με τον τρόπο αυτό να είναι σε εγρήγορση, προκειμένου να ματαιώσουν τα κυβερνητικά σχέδια για τη δημιουργία καταυλισμού 3.000 προσφύγων.

karatzova2

Αυτή τη στιγμή ο αεροδιάδρομος Αξιού είναι έτσι:

karatzova3

Αρχικά η εγκατάσταση των 3000 προσφύγων θα γινόταν στο στρατόπεδο Φιλιππάκου στα Γιαννιτσά, το οποίο εντελώς τυχαία παραδόθηκε στις φλόγες λίγες μέρες αφού ανακοινώθηκε ότι θα χρησιμοποιηθεί ως hot spot για την εγκατάσταση προσφύγων.

karatzova4

Ένα βράδυ πάρουν τα τρακτέρ και τις τσάπες για να ξεριζώσουν κάθε ίχνος φιλοξενείας, οι ντόπιοι προπυλάκησαν τον Δήμαρχο Πέλλας, Γρηγόρη Στάμκο, ο οποίος είχε πάει στο χωριό Άθυρα για να ενημερώσει τους κατοίκους για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να γίνει εκεί το κέντρο υποδοχής προσφύγων.

Luben.tv

Είστε Σεπόλια και ψάχνετε για ...

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Διαβάστε κι αυτά αν θέλετε

Το sepolia.net χρησιμοποιεί cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του sepolia.net στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.