Το sepolia.net χρησιμοποιεί cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς του. Επίσης, κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του sepolia.net στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων και ειδκότερα στην google.

Επικαιρότητα
Pin It Button

Sparta12

Κι ενώ προχωράει το πρωί της Δευτέρας και η σύσκεψη κορυφής των ηγετών της Ευρωζώνης συνεχίζεται κι ενώ η επιχείρηση κατάλυσης της κυριαρχίας μας και της όποιας δημοκρατίας έχουμε σε αυτόν τον τόπο φτάνει σε επίπεδα πραξικοπήματος

κι ενώ ο Τσίπρας συνεχίζει να παραμένει εκεί στην "διαπραγμάτευση" και να μην τα έχει βροντήξει κάτω και να έχει φύγει, ως ώφειλε, εγώ σκέφτομαι τον Γιάνη.

Ο κ. Βαρουφάκης έχει στοχοποιηθεί από όλες τις μνημονιακές δυνάμεις, συνεχίζω να τις λέω έτσι, γιατί είναι υπεύθυνες για το ότι έφτασε ως εδώ η χώρα μας και εισήγαγαν τον όρο και την λογική των μνημονίων και από όλα σχεδόν τα συστημικά ΜΜΕ.

Έχει στοχοποιηθεί. όπως συμβαίνει κάποιες φορές με τους εγκληματίες κοινού ποινικού δικαίου, που συλλαμβάνονται κάποτε για κλοπή επ' αυτοφώρω και τους φορτώνεται ολόκληρος ο ποινικός κώδικας.

Όλοι οι έγκριτοι, αποδίδουν τα πάντα στον Βαρουφάκη. Για να το ξεκαθαρίσουμε. Δεν είμαι με τον Βαρουφάκη. Δεν μου άρεσε το στυλ πολιτικής που ασκούσε. Δεν είμαι σε θέση να αξιολογήσω τις απόψεις του και τα επιχειρήματά του. Αλλά θυμηθείτε, ότι στην αρχή, θεωρούνταν από όλους αυθεντία. Οι ίδιοι που σήμερα τον κατηγορούν, έγραφαν ότι είναι ένας από τους καλύτερους οικονομολόγους στην Ευρώπη. Τέλος πάντων, ας μην μπούμε σήμερα σε αυτήν την ιστορία. Το έργο του και η όποια προσφορά του θα αξιολογηθούν στον μέλλον, αφού διαπιστωθεί και η κατάληξη της σημερινής, μετά Βαρουφάκη, πορείας.

Αυτό που είναι χυδαίο, ανεπίτρεπτο και εξοργιστικό είναι η επίθεση που δέχεται σήμερα και ο τρόπος που αυτή οργανώνεται και επιχειρείται.

Ο κάθε γελοίος, ανύπαρκτος και καρπαζοεισπράχτορας δημοσιογραφίσκος της συμφοράς, με το μαρκούτσι στο χέρι, σκαρφαλώνει στα βουνά της Αίγινας, μπας και ανακαλύψει ίχνη από τις κάλτσες του Βαρουφάκη. Γιατί; Τι ψάχνει ο ηλίθιος; Τι θέλει να αποδείξει; Ότι ο Βαρουφάκης δεν είχε πάει στην Αίγινα να περάσει οικογενειακές στιγμές με την κόρη του, αλλά σκόπιμα απουσίαζε από την Βουλή για να μην εκφράσει την διαφωνία του;

Χρειάζεται ρεπορτάζ γι αυτό; Όχι βέβαια.

Ο στόχος είναι να εξοντωθεί, να απαξιωθεί ο Βαρουφάκης, ακόμα και σε αυστηρά προσωπικό επίπεδο. Έχουν θέσει αυτόν στόχο, γιατί κυρίως μέσω αυτού θέλουν να αποδομήσουν και να συκοφαντήσουν την πολιτική της κυβέρνησης, έτσι όπως αυτήν εκφράζονταν όσο ήταν η Βαρουφάκης υπουργός οικονομίας.

Αυτός είναι πεντακάθαρα ο πραγματικός στόχος.

Ο Βαρουφάκης απλώς είναι το σύμβολο, που λόγω ίσως της στάσης του να θεωρείται και πιό εύκολο να κτυπηθεί, όχι από τους δημοσιογραφίσκους της συμφοράς που δεν ξέρουνε που πάνε τα τέσσερα, αλλά από τα αφεντικά τους, που σχεδιάζουν και ενεργούν σε αγαστή σύμπνοια με τους χατζηαβάτηδες της πολιτικής.

Υπάρχει βέβαια κι ένας δευτερεύων στόχος της συντονισμένης επίθεσης. Ο Βαρουφάκης χρημάτισε υπουργός οικονομίας για σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά πολύ κρίσιμο για την πορεία της χώρα μας και αναγκαστικά συναναστράφηκε με μερικούς από τους πρωτοκλασσάτους ηγέτες της Ευρώπης. Οι πληροφορίες που κατέχει είναι σημαντικές και μπορεί να φανούν και αποκαλυπτικές, αν κάποτε αποφασίσει να μιλήσει. Αυτά, που θα πει κάποτε, αν τα πει, χρειάζεται να έχουν εκ των προτέρων αποδοθεί σε έναν "αναξιόπιστο" άνθρωπο, που ότι λέει και γράφει είναι μόνο για το προσωπικό του όφελος.

Αλλά εμείς δεν "μασάμε" από τέτοιες κουτοπονηριές... Έτσι;

Τελευταίες δημοσιεύσεις